KOTOR VAROŠ Borba na život i smrt u selu Selačka

Poljoprivrednik Tomić ubio medvjeda nakon što mu je otkinuo stopalo

D. B.

Životinja teško povrijedila poljoprivrednika

Foto: Ilustracija


U selu Selačka kod Kotor-Varoši Novo Tomić (48) je teško povrijeđen kada ga je napao medvjed.

Napad se navodno dogodio sinoć na njivi povrijeđenog. Muškarac je, prema nezvaničnim informacijama, zasijao zob, te je primijetio da mu divljač jede ljetinu te je odlučio otići u njivu i s puškom čekati životinje, saznajemo iz MUP-a RS. No, naišao je medvjed, koji ga je napao i povrijedio. Navodno Tomović je, ranio medvjeda i pomislivši da je mrtav prišao mu, nakon čega je razjarena životinja napala i nanijela mu stravične povrede.

 Ipak, u borbi na život i smrt muškarac se uspio izvući i pozvati pomoć, te pucati još jednom nakon čega je usmrtio medvjeda. On je prevezen u Univerzitetski klinički centar RS.

Tomić je kako saznajemo smješten u Kliniku za ortopediju i traumatologiju. Njemu je medvjed otkinuo lijevo stopalo i dio lijeve potkoljenice te je po prijemu odmah operiran. Po cijelom tijelu ima ugrize, ali je u stabilnom zdravstvenom stanju.

U Univerzitetskom kliničkom centru RS kazali su da je između ostalog pacijent zadobio ugrize od strane pomenute životinje na desnoj potkoljenici i desnoj podlaktici, kao i frakturu desne ruke.

Više o temi Kotor-Varoš

NA VRH

Podijeli članak na