KOTOR VAROŠ

Poljoprivrednik Tomić ubio medvjeda nakon što mu je otkinuo stopalo

Životinja teško povrijedila poljoprivrednika. Ilustracija

Piše: D. B.

28.7.2019

U selu Selačka kod Kotor-Varoši Novo Tomić (48) je teško povrijeđen kada ga je napao medvjed.

Napad se navodno dogodio sinoć na njivi povrijeđenog. Muškarac je, prema nezvaničnim informacijama, zasijao zob, te je primijetio da mu divljač jede ljetinu te je odlučio otići u njivu i s puškom čekati životinje, saznajemo iz MUP-a RS. No, naišao je medvjed, koji ga je napao i povrijedio. Navodno Tomović je, ranio medvjeda i pomislivši da je mrtav prišao mu, nakon čega je razjarena životinja napala i nanijela mu stravične povrede.

 Ipak, u borbi na život i smrt muškarac se uspio izvući i pozvati pomoć, te pucati još jednom nakon čega je usmrtio medvjeda. On je prevezen u Univerzitetski klinički centar RS.

Tomić je kako saznajemo smješten u Kliniku za ortopediju i traumatologiju. Njemu je medvjed otkinuo lijevo stopalo i dio lijeve potkoljenice te je po prijemu odmah operiran. Po cijelom tijelu ima ugrize, ali je u stabilnom zdravstvenom stanju.

U Univerzitetskom kliničkom centru RS kazali su da je između ostalog pacijent zadobio ugrize od strane pomenute životinje na desnoj potkoljenici i desnoj podlaktici, kao i frakturu desne ruke.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.