ZABRINJAVAJUĆE

Zločini iz strasti: U napadu ljubomore dave supruge, sijevaju noževi i pištolji...

Padaju mrtve glave

Zločini iz strasti. Avaz

Piše: A. KAPO

29.7.2019

Ajla Sadiković, koja je prije nekoliko dana na parkingu u sarajevskom naselju Ciglane upucala supruga Denisa Sadikovića u nogu, još je jedan u nizu slučajeva porodičnog nasilja koji je imao krvav epilog.

Njih dvoje imali su probleme u braku te je pokrenuta brakorazvodna parnica. Kritičnog dana našli su se te je izbila svađa, koja je rezultirala povlačenjem obarača.

Pedesetjednogodišnji Ismet Gigović iz Zenice nalazi se u pritvoru nakon što su ga uhapsili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona zbog sumnje da je u prigradskom kampu Banlozi ubio nevjenčanu suprugu Ravu Fejzić.

Pretpostavlja se da je došlo do verbalnog sukoba između supružnika, nakon čega je zadavio nevjenčanu suprugu.

Trebinjac Slaviša Ratković ubio je 2. jula suprugu Ljiljanu, nakon čega je iz vatrenog oružja pucao sebi u glavu.


S uviđaja kod Visokog - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Merzija Delalić osuđena na 10 godina robije - Avaz
Dnevni avaz
+2

Husein Mutapčić (60) ubio je uposlenicu hotela Dinku. Motiv je ljubomora.

Merzija Delalić (56), koja se teretila da je 17. aprila prošle godine u kući u sarajevskom naselju Soukbunar nožem ubila supruga Seada (57), osuđena je na 10 godina zatvora.

Merzija je policiji ispričala da je njen suprug došao kući pijan i da je zateturao prema njoj dok je u ruci držala kuhinjski nož, koji je uzela sa sudopera.

Psiholog Alma Mahmutović u izjavi za „Avaz“ kaže da je emotivnom strukturom najteže upravljati.

- Tragedije se događaju, uglavnom, u stanju afekta, usljed gubitka, racionalne kontrole. Može se preventivno djelovati, a to je razgovor, odnosno komunukacija. Svi mi budemo ljuti, pod tenzijama i imamo želju da se fizički obračunamo, ali mi spustimo vibracije, ohladimo situaciju – kazala je, između ostalog, Mahmutović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.