SARAJEVO

Optuženom pozlilo, intervenirala i Hitna pomoć

Kemal Kapo žalio se da psihički nije dobro te je pretres prekinut na pola sata, objasnio nam je advokat Omar Mehmedbašić

Hitna pomoć intervenirala u Kantonalnom sudu. Avaz

Piše: B. C.

31.7.2019

Suđenje razbojničkoj bandi koja je pljačkala po Sarajevu, danas je nakratko prekinuto, jer je optuženom Kemalu Kapi (38) pozlilo, potvrdio nam je njegov branilac, advokat Omar Mehmedbašić.

- Kapo se žalio da psihički nije dobro te je pretres prekinut na pola sata. Pozvana je i Hitna pomoć. Poslije je suđenje nastavljeno - objasnio nam je advokat Mehmedbašić.  

Osim Kemala Kape, u ovoj grupi su i Asmir Murtović (32),  Edin Muhamedović (24) i Jusuf Jusić Juka (38).

Na teret im se stavlja da su počinili razbojništvo, tešku krađu te nedozvoljeno držali oružje ili eksplozivne materije i posjedovali i omogućavali uživanje droga.

Oni su na području Kantona Sarajevo izvršili više pljački nad uposlenicima u poslovnim objektima, kao i teških krađa u poslovne prostorije.

Na više lokacija na području Kantona Sarajevo policajci su pretresli stanove koje koriste uhapšeni i Opel Astru, koju koristi Jusić. Tom prilikom su pronađeni predmeti koji potječu iz izvršenja krivičnih djela, vatreno oružje, municija, određena količina marihuane, više mobitela, odjeća korištena prilikom vršenja pljački, i to fantomke, rukavice.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.