EKSKLUZIVNO

Potresna ispovijest Ajle Sadiković: Pokušavali smo da dobijemo dijete, Denis me prebio na mrtvo ime, samo se kockao i drogirao

Detaljno opisala svoj život s Denisom i objasnila šta je sve prethodilo događaju u kojem je upucala supruga na Ciglanama

B. CERIĆ

3.8.2019

Ajla Sadiković ranila supruga Denisa - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

“Dnevni avaz” u posjedu je izjave koju je Ajla Sadiković, koja je iz “tetejca” ranila supruga Denisa 24. juna u sarajevskom naselju Ciglane, dala tužiocima.  

Sadiković, koja je vojnik Oružanih snaga BiH, je u pritvoru, a u svojoj potresnoj izjavi tužiocima je prenijela svu teškoću života u braku s Denisom.

Kocka i droga

Ona je navela da je Denis kockao i drogirao se te da je svoj život pokušao srediti kada su počeli skupa živjeti, a njegova majka, koja radi za UN, sredila mu je posao u Africi.

- Denis je posuđivao novac i sve gubio kockajući. Ostala sam s njim da bi mu pomogla da izađe iz tog pakla. Digla sam kredit, jer su ga ganjali kamatari. Pokušavali smo i da dobijemo dijete, pa sam digla kredit za vantjelesnu oplodnju. Denis je prije nego što će se zastalno vratiti u Sarajevo napravio prestup u Africi i bile su velike šanse da će izgubiti posao. Kad smo radili vantjelesnu oplodnju, otišli smo u Budvu i tamo me prebio na mrtvo ime – opisivala je Ajla život s Denisom.

Prema njenim riječima, u Budvi je Denis založio pasoš u kockarnici, jer je izgubio sav novac. Kazala je da ju je Denis i prije tri godine brutalno pretukao te da je poslije njegovog odlaska u Afriku i saznala da je vara s izvjesnom Marijom, zbog čega je zatražila razvod. 

Donijela spojler

- Insistirao je da čuvam kuću i auto, jer će mu ga kriminalci zapaliti. Prije nego što će doći, pokupila sam stvari i otišla majci. Svaki kontakt koji smo imali bio je u vezi s obećanjem da će platiti rate kredita, ali on to nije učinio. Tražila sam od njega da uzme svoje stvari, ali on je tražio spojler od auta koji mu je trebao. Insistirao je da sazna s kim hodam i s kim izlazim - kazala je Sadiković.

Upravo je taj spojler bio razlog zbog kojeg su se Ajla i Denis sastali 24. jula u kafiću „Intermezzo“, kada je došlo do svađe i pucnjave.

Kad su došli na Merhemića trg, Ajla je ubacila spojler u gepek njegovog auta. Denis je pio cijelu noć i oteo joj je ključeve od Renaulta, jer je shvatio da je došla autom svoje kolegice, a ne nekog momka.

- U „Intermezzu” je pio pivo. Tražio je moj mobitel i nisam mu htjela dati, a onda mi je oteo torbu i počeo da rovi. Rekao mi je: “Je li to nosiš pištolj”, a ja sam rekla da uvijek nosim. On je rekao da i on ima. Oteo mi je ključeve od auta i rekao da ide tražiti telefon u vozilu. Optuživao me je da nešto krijem i da sam zato telefon ostavila u autu – pojasnila je Sadiković.

Kada su izašli iz kafića i krenuli prema njenom autu, za nju je tada nastao pakao. Otvorio je suvozačeva vrata ugurao ju je u vozilo i počeo nogama tući po licu i šutati.

- Jako me udario po licu, oduzela mi se noga, zateturala sam. Rekao je da će me ubiti i da će mi ubiti majku i nestao u pravcu mosta. Mislila sam da će neko pozvati policiju, a on je samo nestao - ispričala je Ajla.

Otrčala je tada do svog auta na parkiralištu i taman kad je htjela da sjedne u retrovizoru je ugledala Denisa kako trči prema njoj. Kada se desnom rukom uhvatio za leđa, Ajla je iz tašne izvukla svoje oružje.


Nazvala policiju

- Mislila sam da ima pištolj i da hoće da me ubije. Držao mi je desnu ruku i nisam se uspjela otrgnuti. Krenuo je da me udari, a ja, ne znajući šta mu se nalazi u ruci, zgrčila sam se i čula prasak. Denis je počeo da vrišti: “Upucala si me, upucala si me”. Bila sam u šoku, gledala sam u njega da vidim gdje je upucan. Naredila sam mu da legne na drugi bok koji nije povrijeđen, ali on se uhvatio rukama za auto i sjeo - ispričala je Ajla.  

Na kraju, kazala je da je ona pozvala policiju i rekla im šta se dešava i gdje se nalaze. Opazila je muškarca kako im se približava s pištoljem, bio je to policajac koji nije bio na dužnosti. Naredio joj je da spusti pištolj i ona je to uradila.

Posuđivao novac od kolega

Denis je u aprilu sebi našao drugu djevojku. Za nju je Ajla saznala od S. H. (identitet poznat redakciji), kojem je Denis ostao dužan novac.

- Na putu do Konga Denis je prokockao svoju plaću. Svaki mjesec sam podizala 500 dolara s Denisove plaće za njegove troškove, tako da nisam podizala svoju plaću. Međutim, tih 500 dolara nije bilo dovoljno da pokrijem njegove dugove. U martu je Denis bio u Sarajevu i posvađao se s majkom i otišao je od kuće. Na transakcijama sam vidjela da posuđuje velike količine novca od kolega. Molila sam ga da dođe kući i da ne kocka, a on je dolazio samo da se presvuče. Poslije svega otišla sam kući kod svoje majke – izjavila je Ajla.

Pištolj nosila svaki dan 

- Ni u jednom momentu nisam imala namjeru da ga upucam. Pištolj nosim svaki dan otkako je Denis govorio svojim drugovima kriminalcima da ga nosim i da mi ga treba ukrasti. Želim dodati da mi je žao, namjera mi je bila samo da ode, da me pusti. Nisam željela da ga povrijedim čak ni u momentima kada me tukao - kazala je Ajla.

Ljubomora i prijetnje

Ajla ga je zamolila da joj donese ključ od stana da uzme indeks i da joj da novac za rate kredita, na šta je on pristao. Kritičnog dana ujutro u osam sati ga je prozvala da pita je li spreman da se nađu. Već taj razgovor je za nju bio neugodan. Rekao joj je da zna da je Megane koji je koristila od nekog njenog frajera, a ona je, da bi dokazala da je auto od njene kolegice, morala slikati kupoprodajni ugovor.

- Uradila sam to jer je bio u mojoj mahali i zaprijetio da će zapaliti auto, a kako je nasilna osoba, znala sam da će to i uraditi - pojasnila je Sadiković.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.