MASAKR NA KAJZERICI

Otac pomahnitalog ubice Igora Nađa: Da sam išta znao, ja bih to spriječio, ali ništa nisam mogao učiniti

Mještani Brezovice ogorčeni su što je svoj sumanuti čin završio u ovom, inače izuzetno mirnom naselju

Igor Nađ i porodica Tojagić. Facebook

Avaz.ba

3.8.2019

Masakr na Kajzerici preživio je samo dvomjesečni sinčić kojeg je Igor Nađ imao sa svojom žrtvom Majom Tojagić (35), s kojom je nekoliko godina bio u vezi. Ono što je izvjesno jeste da je Nađ u večernjim satima posegnuo za vatrenim oružjem koje je ilegalno posjedovao, te u prostoru kućice u Cimermanovoj, u kojoj je živio zajedno sa porodicom Tojagić, pobio šestero ljudi, među kojima i desetogodišnjeg dječaka, Majinog sina iz ranije vanbračne veze.

Igor je najmanje nekoliko godina živio u Zagrebu, najprije na području Svete Nedelje, a potom i na Kajzerici, u trošnoj kućici gdje se dogodio masakr. Postoji valjan razlog zašto je pomahnitali Igor, nakon što je izrešetao šestero ljudi, svojom bijelom Škodom Octaviom krenuo prema Brezovici. Tu mu, naime, živi majka Marija, koja se udala za lokalnog muškarca i s njim dobila novo dijete. Kraj suludog i krvavog Igorovog pohoda dogodio se samo nekoliko stotina metara od njene kuće. Novinari "Jutarnjeg lista" zatekli su je u crnini, okruženu članovima obitelji i prijateljima.

- Nemojte, molim vas. Strašno je to. Pišite šta god hoćete, ionako se istina nikad neće saznati, a ja nemam snage nizašta - rekla je za Jutarnji.hr ucviljena žena otirući suze, dok je ubicin polubrat gorko plakao u dvorištu ispred kuće.

Bijeg od policije

Mještani Brezovice ogorčeni su što je Igor svoj sumanuti čin završio u ovom, inače izuzetno mirnom naselju. Pogotovo ih brine što je usred noći, sulud i naoružan, preskočio ogradu "Caritasovog" doma za nezbrinutu djecu. Baš na mjestu gdje je preskočio ogradu, velika je lokva krvi, koja svjedoči o drami koja se tu samo nekoliko sati ranije odvijala. Igor je u bijegu od policije ostavio auto pored umjetnog jezera, a potom u trku nastavio prema domu, preskočio ogradu i pucao sebi u sljepoočnicu.

- Moje saučešće svim porodicama koje su pogođene ovom tragedijom. Ja da sam mogao išta spriječiti i da sam išta znao, ja bih to spriječio, ali nisam ništa mogao učiniti. Ja živim u Švedskoj. To je sve što mogu reći u ovom trenutku i još jednom izražavam saučešće - kratko je u telefonskom razgovoru rekao ubicin otac.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.