TRAGEDIJA

"Avaz" saznaje: Muškarci potonuli zajedno s čamcem, nastradali Ljubo Mićić i Cviko Simić

Potraga se nastavlja sutra

Lj. LJUBOJEVIĆ

3.8.2019

Na licu mjesta. G. Bobić

U selu Donje Crnjelovo kod Bijeljine danas se dogodila tragedija nakon što su se dvojica muškaraca prevrnuli čamcem na rijeci Savi. Prema nepotvrđenim informacijama, sumnja se da su se utopili i za intezivno traga.

„Avaz“ saznaje da je riječ o 56-godišnjem Ljubi Mićiću i njegovom vršnjaku Cviki Simiću. Ljubo Mićić u rodbinskoj je vezi s Mićom Mićićem, gradonačelnikom Bijeljine. Ovu informaciju za medije potvrdio i gradonačelnik.

Ekipa „Avaza“ bila je na licu mjesta nedugo nakon tragedije. Tu smo zatekli veliki broj policajaca i spasilaca koji su neumorno češljali obalu i čamcem pretraživali Savu. Potraga je prekinuta jer je pala noć i, kako nam je potvrđeno, bit će nastavljena sutra od ranih jutarnjih sati.

Spasioci su prilikom pretrage Save koristili i sonar, ali nisu uspjeli naći nesretne ljude. Od izvora bliskog istrazi saznajemo da je potonuće čamca vidio ribar, koji je i alarmirao policiju. Mjesto gdje je potonuo čamac nalazi se na dubini od skoro šest metara.

Kako saznajemo, Ljubo Mićić živi u Austriji te je stigao na odmor u vikendicu u selu Donje Crnjelovo, udaljenom 20 kilometara od Bijeljine. Njegovi prijatelji ispričali su nam da je organizirao dernek sa članovima porodice i prijateljima, na kojem je bilo skoro 40 ljudi.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.