STRAVIČNA NESREĆA

Ugašeni životi blizanaca iz Kragujevca: Majka se godinama borila da ih dobije, a izgubila ih je obojicu u samo jednom danu

Na njihov Citroen naletio Volkswagen Sharan, za čijim je volanom bio finski državljanin Adem Smail

Avaz.ba

4.8.2019

Na licu mjesta. Kurir

Aleksandar Pešić (42) iz Kragujevca, koji je u subotu ujutro poginuo na autoputu Niš - Beograd, i njegova supruga dobili su blizance poslije višegodišnje grčevite borbe za potomstvo.

Podsjetimo, Aleksandar, njegova majka Stanica (75) i osmogodišnji sinovi poginuli su kod skretanja za Požarevac, kada je na njihov Citroen naletio Volkswagen Sharan, za čijim je volanom bio finski državljanin Adem Smail (49), navodno Albanac s Kosova.

Nesreću je prvobitno preživio jedan od dječaka, ali je, nažalost, izdahnuo danas u bolnici.

Stradali Aleksandar bio je veoma vezan za blizance, koje su supruga i on dobili poslije više godina liječenja. Aleksandru je i brat preminuo, a živio je sa majkom i ocem Dragutinom, koji je, navodno, obolio od Parkinsonove bolesti.

Otac Aleksandar je, i ne sluteći da ide na put bez povratka, sa sinovima blizancima i majkom krenuo na Srebreno jezero, gdje je trebalo da provedu nekoliko dana na odmoru. Aleksandrovi sinovi živjeli su kod svoje majke, od koje se on razvio prije nekoliko godina, a ljetni raspust trebalo je da provedu kod oca.

Crna vijest o teškoj saobraćajnoj nesreći tek je u popodnevnim satima stigla u kragujevačko naselje Pivara i do Dragutina, koji je u jednom danu izgubio cijelu porodicu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.