POTRESNO

Fotografija koja slama srca: Otac i blizanci poginuli u saobraćajnoj nesreći kod Požarevca

Sinove dobili vantjeslesnom oplodnjom

Aleksandar Pešić i osmogodišnji blizanci. Facebook

Blic.rs

4.8.2019

Aleksandar Pešić (42), njegova majka Stanica i osmogodišnji sinovi blizanci nastradali su od posljedica povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći na autoputu Beograd - Niš kod skretanja za Požarevac kada ih je u njihov Citroen, iz još uvijek neutvrđenih razloga, udario Adem Smail (49) svojim Volkswagen Sharan.

Aleksandar, njegova majka i jedan od sinova izdahnuli su na licu mjesta i hitne službe koje su pozvane da pomognu povrijeđenima mogle su samo konstatirati smrt. Drugi dječak, za koga se cijela Srbija danas molila, izgubio je najtežu bitku u Urgentnom centru u Beogradu, gdje je bio prebačen zbog teških povreda.

Aleksandar je sa sinovima i majkom krenuo na Srebrno jezero na odmor. Kako je razveden od supruge, dječaci su kod njega bili na ljetnjem raspustu.

- Planirali su se malo odmoriti, jer su dječaci na raspustu. On i Slavica borili su se za tu djecu, dobili ih vantjelesnom oplodnjom. Ne smijemo ni da pomislimo kako je Slavici - kazali su jučer za "Blic" poznanici porodice Pešić.

Dječaci su živjeli sa majkom, koja je medicinska sestra u Kniću, u Oplaniću. Ipak, redovno su posjećivali oca i bili su izuzetno bliski.

- Saša je bio vezan za djecu. Sinovi su mu bili srž života. Ranije je imao problema, bio je na Kosovu, ali su ga dječaci oporavili. Svojevremeno je radio kao osiguranje u prodavnici, a nedavno je promijenio posao - navode Sašini poznanici.

Aleksandru je brat preminuo, a on je živio sa majkom Stanicom i ocem Dragutinom, koji navodno boluje od Parkinsonove bolesti.

U automobilu Adema Smaila u trenutku sudara nalazili su se njegova supruga i dvoje djece. Srećom, niko od njih nije povrijeđen. Smail je uhapšen ubrzo nakon nesreće i određen mu je pritvor.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.