SARAJEVO Nije se vratio s dopusta

Potvrđeno za "Avaz": Anis Sabitović trenutno najtraženija osoba u BiH

Naš sagovornik nije želio komentarisati špekulacije da je Sabitović "na divlje" prešao granicu

Piše: A. Ka. / Avaz.ba

Kazneno - popravni zavod Sarajevo

Foto: Arhiv


Sve policijske agencije iz Bosne i Hercegovine, uključujući Graničnu policiju BiH, tragaju za osuđenikom Anisom Sabitovićem, potvrdio je večeras za "Avaz" Faruk Zupčević, direktor Kazneno-popravnog zavoda Sarajevo

Sabitović se, naime nije vratio s dopusta te je trenutno najtraženija osoba u BiH. Zupčević nam je pojasnio da je Sabitović, budući da je ispunjavao sve uslove, i ranije koristio vanzavodske pogodnosti i da se do sada uvijek redovno vraćao. 

- On je trebao jučer, najkasnije do 12.15 sati javiti, ali nije došao. Mi smo odmah ispoštovali sve procedure i o slučaju obavijestili nadležne službe - rekao je za "Avaz" Zupčević.

Naš sagovornik nije želio komentarisati špekulacije da je Sabitović "na divlje" prešao granicu i pobjegao u inostranstvo te je dodao da je sada sve u rukama policije.

Inače, Sabitović je bio svjedok u predmetu protiv Amela Sejfovića kojem se sudi za bijeg iz sarajevskog zatvora. On je izjavio da je unio paket za koji vjeruje da je u njemi bio pistolj koji je Sejfović koristio prilikom bijega.

Više o temi

KOMENTAR DANA
A đe zatvor....
NA VRH

Komentari