SARAJEVO Otišle u grad i više se nisu vratile

Nestala 12-godišnja Selma Osmanović: Majka sumnja da ju je odvela punoljetna rodica

Obje su isto obučene, imaju na sebi šarene helanke i crno-bijele majice

I. K.
05.08.2019 12:47

Selma Osmanović

Foto: Avaz

Dvanaestogodišnja Selma Osmanović nestala je jučer oko 14 sati na području Sarajeva, nakon što je izašla sa, kako priča njena majka, punoljetnom daljom rodicom Mejrom Osmanović. 

- Sigurna sam da su njih dvije zajedno. Mejra je odvela. Obje su isto obučene, kupile su istu odjeću, šarene helanke i crno-bijele majice. Samo moja mala ima bijele papuče na nogama, a Mejra patike "Nike" - priča shrvana majka. 

Obje, ističe, imaju kosu srednje dužine i vežu je u rep. 

Mejra je, prema njenim riječima, pobjegla od svog oca iz Živinica. Udavala se nekoliko puta i upravo zbog toga je porodicu nestale djevojčice najviše strah. 

Dvanaestogodišnja Selma, ističe njena majka, nikad prije nije bježala niti je odlazila od kuće, a da se prethodno ne javi. 

- Otkako je Mejra došla, nema je nigdje, strah me da je negdje ne odvede i da joj se nešto ne dogodi - priča vidno uznemirena majka. Majka priča kako je nestanak djevojčice prijavila policiji i socijalnim službama, ali još nema nikakvu povratnu informaciju. Stoga moli sve koji je negdje vide da to prijave nadležnim službama. 

Komentari

NA VRH