NOVI DETALJI Pjevačeva porodica ima važnu poruku

Glavni krivac za smrt Šabana Šaulića: Podignuta optužnica protiv Turčina

Pravosudni sistem Njemačke će donijeti konačnu odluku

I. Š. / Avaz.ba
05.08.2019 14:09

Saobraćajna nesreća

Foto: PrintScreen

Samo nekoliko mjeseci nakon što je tragično stradao kralj narodne muzike Šaban  Šaulić, njemački javni tužilac podigao je optužnicu protiv osumnjičenog 35-godišnjeg Turčina Leventa Alsina za izazivanje nesreće u kojoj je pjevač izgubio život. 

  • Šaban Šaulić
    Šaban Šaulić Foto: (PrintScreen)

Kako prenosi "Informer", u optužnici se navodi da je Levent na dan nesreće vozio pod utjecajem alkohola i bez vozačke dozvole u svojoj Mazdi kada je izazvao tešku nesreću na putu A2 u blizini grada Gitersloha.

Šaban se 17. februara vraćao s nastupa, a kada je krenuo na aerodrom u Dortmundu, na njega je tada naletio pijani Levent, brzinom od 160 kilometara na sat, na mjestu gdje je dozvoljeno 80 km/h.Šaban je izašao iz vozila, ali se poslije srušio i umro od posljedica unutrašnjeg krvarenja usljed pucanja aorte.Alsin je nakon saobraćajne nesreće proveo tri mjeseca u pritvoru, a sada, kako tvrdi njegov advokat, živi u strahu, na tajnoj lokaciji.Nakon podignute optužnice, Šabanova porodica za "Blic" navodi da vjeruje u pravosudni sistem Njemačke, kao i da će Šaban Šaulić nakon pravosudne presude konačno moći počivati u miru. Porodica se nada da će optuženi dobiti maksimalnu kaznu zatvora od pet godina.

  • Saobraćajna nesreća
    Saobraćajna nesreća Foto: (Arhiv)

- Vjerujemo u pravosudni sistem Njemačke i nadamo se da će svi oni uraditi do kraja posao korektno i da će pravda na kraju biti zadovoljena. Porodica se pridružila ovoj tužbi, tako da ćemo sa pažnjom pratiti slučaj i sačekati konačnu odluku. Očekujemo maksimalnu kaznu i da to bude svojevrsna opomena svima ostalima koji prave ovakve vrste saobraćajnih prekršaja - poručuje porodica Šaulić za "Blic".

  • Saobraćajna nesreća
    Saobraćajna nesreća Foto: (Arhiv)

Komentari

NA VRH