NOVI DETALJI

Glavni krivac za smrt Šabana Šaulića: Podignuta optužnica protiv Turčina

Pravosudni sistem Njemačke će donijeti konačnu odluku

Saobraćajna nesreća. PrintScreen

I. Š. / Avaz.ba

5.8.2019

Samo nekoliko mjeseci nakon što je tragično stradao kralj narodne muzike Šaban  Šaulić, njemački javni tužilac podigao je optužnicu protiv osumnjičenog 35-godišnjeg Turčina Leventa Alsina za izazivanje nesreće u kojoj je pjevač izgubio život. 



Šaban Šaulić. PrintScreen

Kako prenosi "Informer", u optužnici se navodi da je Levent na dan nesreće vozio pod utjecajem alkohola i bez vozačke dozvole u svojoj Mazdi kada je izazvao tešku nesreću na putu A2 u blizini grada Gitersloha.

Šaban se 17. februara vraćao s nastupa, a kada je krenuo na aerodrom u Dortmundu, na njega je tada naletio pijani Levent, brzinom od 160 kilometara na sat, na mjestu gdje je dozvoljeno 80 km/h.

Šaban je izašao iz vozila, ali se poslije srušio i umro od posljedica unutrašnjeg krvarenja usljed pucanja aorte.

Alsin je nakon saobraćajne nesreće proveo tri mjeseca u pritvoru, a sada, kako tvrdi njegov advokat, živi u strahu, na tajnoj lokaciji.

Nakon podignute optužnice, Šabanova porodica za "Blic" navodi da vjeruje u pravosudni sistem Njemačke, kao i da će Šaban Šaulić nakon pravosudne presude konačno moći počivati u miru. Porodica se nada da će optuženi dobiti maksimalnu kaznu zatvora od pet godina.

Saobraćajna nesreća. Arhiv

- Vjerujemo u pravosudni sistem Njemačke i nadamo se da će svi oni uraditi do kraja posao korektno i da će pravda na kraju biti zadovoljena. Porodica se pridružila ovoj tužbi, tako da ćemo sa pažnjom pratiti slučaj i sačekati konačnu odluku. Očekujemo maksimalnu kaznu i da to bude svojevrsna opomena svima ostalima koji prave ovakve vrste saobraćajnih prekršaja - poručuje porodica Šaulić za "Blic".

Saobraćajna nesreća. Arhiv

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.