EKSKLUZIVNO

Čitajte u današnjem „Avazu“: Nekrunisani kralj tuzlanskog podzemlja: Država je pustila kriminalce da se međusobno poubijaju

Svaki dan mogu očekivati da me neko ubije, rani, ili da ja nekoga ranim, kaže Kabilović u svojoj ispovijesti

Kabilović: To je opasan život, ali ja sam ga birao. M. Kadrić

Piše: Avaz.ba

6.8.2019

Nezvanični vladar tuzlanskog podzemlja Beriz Kabilović prvi je put progovorio za jedan medij.

U svojoj ekskluzivnoj ispovijesti za „Dnevni avaz“ on je prekinuo zavjet šutnje i progovorio o nerasvijetljenim likvidacijama, kako je preživio pokušaj ubistva, godinama robijanja i žestokom sukobu s Mirsom Švicarcem. Otkrio je i koliko se istraga vodi protiv njega.

On je našem uredniku Admiru Aljimiju otvorio dušu i opisao munjeviti proboj njegove ekipe u vrh kriminalnog miljea te borbu za prevlast na tuzlanskim ulicama. Dotaknuo se i sprege organa gonjenja s organiziranim kriminalom, kazavši da se stječe dojam da je država pustila kriminalce da se međusobno počiste.

- Vidi, to je opasan život i ja sam ga odabrao. Svjestan sam posljedica... Svaki dan mogu očekivati da me neko ubije, rani, ili da ja nekoga ranim... Također, moraš biti svjestan da te u svakom momentu mogu uhapsiti, pa evo i sada dok pričam s tobom. Prije ili kasnije dođeš u situaciju da moraš na nekoga pucati – kaže Kabilović u jednom dijelu razgovora, koji cijeli možete pročitati u današnjem printanom izdanju „Dnevnog avaza“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.