ZAGREB

Policajcu vojnim eksplozivom raznijeli Mercedes

Posljednjih godina auti su bili zapaljeni pravosudnom policajcu i Krešimiru Antoliću, bivšem policajcu i sadašnjem šefu sigurnosti u GNK Dinamo

Policija vrši uviđaj. 24sata.hr

A. Ču. / Avaz.ba

6.8.2019

Mercedes koji je u ponedjeljak u 3.20 sati u zagrebačkim Dugavama odletio u zrak nije eksplodirao zbog tehničkog kvara, nego je bio pomno odabrana meta za sada nepoznatog napadača vičnog baratanju eksplozivom.  

- Obavljenim uviđajem utvrđeno je da je na vozilo nepoznati počinitelj postavio improviziranu eksplozivnu napravu kojom ga je oštetio te je isključena prvobitna mogućnost da se radi o tehničkom kvaru vozila - navela je zagrebačka policija koja događaj vodi kao dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Za to je kazneno djelo kaznenim zakonom predviđena zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Neslužbeno doznaje 24sata.hr kako je ispod vozila bila postavljena improvizirana eksplozivna naprava u kojoj je bilo više stotina grama vojnog eksploziva. Naprava je najvjerovatnije aktivirana s vremenskim odmakom inicirajućom kapislom i štapinom.

Taj automobil, koji je u vlasništvu 58-godišnjakinje, koristi njezin sin policajac (30). Zbog toga su policijski istražitelji ozbiljno prionuli poslu kako bi utvrdili tko je i zašto pod automobil njihova kolege podmetnuo eksploziv. 

Posljednjih godina auti su bili zapaljeni pravosudnom policajcu i Krešimiru Antoliću, bivšem policajcu i sadašnjem šefu sigurnosti u GNK Dinamo, no ne i aktivnim policajcima i ne na takav način. U MUP-u su jučer bili prilično zatvoreni oko informacija o napadu na njihova kolegu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.