CRNA HRONIKA

Strava u Zagrebu: Sat vremena mlatili starca, umro u bolnici

Koliko su tačno novca uzeli, policija zbog istrage još nije otkrila

Policijsko vozilo. Davorin Visnjic/PIXSELL

Avaz.ba

8.8.2019

Zagrebačka policija i dalje traži dva državljanina Srbije, 31-godišnjaka i 48-godišnjaka, koji su s uhapšenim 53-godišnjakom, također državljanom Srbije, opljačkali Zagrepčanina (80) 7. marta 2019. 

Banda je nešto poslije ponoći upala u kuću dva brata, 78-godišnjaka i 80-godišnjaka, koji žive u odvojenim stanovima. Doznali su preko prijatelja iz kriminalnog miljea da stariji brat u jednoj od soba skriva veću količinu novca.

Razbojnici su prvo upali u stan mlađeg brata koji je spavao. Sad uhapšeni 53-godišnjak vjerovatno ga je držao na nišanu ne bi li ovaj ostao u sobi te kako se ne bi vikao i upozorio brata na pljačkaše. Za to vrijeme dva razbojnika pozvonila su starijem bratu.

Čim im je otvorio, upali su unutra i počeli ga mlatiti. Udarali su ga bez milosti rukama i nogama po glavi i tijelu. Muškarac je pao na pod, a oni su počeli haračiti i kopati po ormarima i policama. Kako im žrtva ne bi pobjegla, muškarca su vezali i nastavili mučiti kako bi im otkrio gdje je novac. Ta je muka trajala punih sat vremena sve dok nisu otkrili gdje drži gotovinu.

Koliko su tačno novca uzeli, policija zbog istrage još nije otkrila.

Dvojac se s ukradenim novcem vratio po trećeg, kojem su i dalje branili izaći kako bi pomogao bratu. Tek nakon što su pobjegli, 78-godišnjak je pohitao do brata i našao ga bez svijesti, zavezanog krvavog i s brojnim prijelomima. Uspio je nazvati policiju i Hitnu pomoć, koja je izmrcvarenog muškarca prevezla do KBC-a "Sestre Milosrdnice".

Nikad se nije oporavio od tih batina te više nije bio samostalan. Početkom juna su ga u teškom stanju prebacili u drugu bolnicu na oporavak, gdje je, nažalost, krajem juna preminuo.

Osumnjičeni 53-godišnjak predat je pritvorskom nadzorniku, a poseban izvještaj dostavljen je nadležnom tužilaštvu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.