ZAGREB

Istraga pokazala: Meta podmetnute bombe bio policajac

Pokrenuta je vrlo intenzivna istraga o događaju

Pokrenuta je vrlo intenzivna istraga o događaju. Arhiv

Jutarnji.hr / Avaz.ba

8.8.2019

Mercedes pod kojim je u ponedjeljak u ranim jutarnjim satima u zagrebačkim Dugavama eksplodirao improvizirani pakleni stroj, koristio je službenik elitnog MUP-ovog Ureda za posebne poslove sigurnosti (UPPS).

Premda je vlasnik automobila, kako je policija saopćila, bila 58-godišnja hrvatska državljanka, vozilo je uglavnom koristio njen sin, 30-godišnji policajac iz Odjela za zaštitu VIP osoba i objekata.

Ova činjenica uputila je, pak, njegove kolege iz kriminalističke policije na zaključak da je upravo policajac bio meta napada. Inače, nije poznato je li 30-godišnjak bio zaposlen na čuvanju jednog objekta, ili pak u pratnji VIP osoba, odnosno kao njihov vozač, što su sve zadaće iz nadležnosti pripadnika UPPS-a.

Također, zanimljiva je činjenica da podmetnuta naprava pokazuje da je nepoznati počinilac osoba vična eksplozivima. Naime, radilo se o improviziranom paklenom stroju napravljenom od oko pola kilograma vojnog eksploziva TNT-a, najvjerojatnije aktiviranog ili sporogorećim štapinom ili pak daljinskim upravljačem. Dakle, neko je pod auto stavio bombu kao upozorenje, znajući da će ona eksplodirati kada nikoga nema u vozilu, odnosno da neće prouzrokovati slučajne žrtve.

Pokrenuta je vrlo intenzivna istraga o tom događaju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.