SKANDAL

Nemile scene u Vlasenici: Mehmed na Bajram pljunuo, a onda i nogom udario efendiju Grahića

Imam Nurdin ef. Grahić i napadač Mehmed Kuljančić. Avaz

Piše: E. Sk.

12.8.2019

Mehmed Kuljančić iz okoline Vlasenice prvog dana Kurban-bajrama u Medžlisu Islamske zajednice u tom gradu fizički je napao glavnog imama Nurdina ef. Grahića. 

Uviđaj su obavili službenici PU Zvornik, a nadležni tužilac je Kuljančićev napad na efendiju Grahića okarakterizirao kao krivično djelo.  

- Poslije bajram-namaza ušao je u prostorije Medžlisa i došao do mog stola. Prvo me pljunuo u lice, a potom me nogom udario u bubreg. Bio je spreman da mi nanese još povreda, ali je u tome spriječen – govori za „Avaz“ efendija Grahić.

Razlog za Kuljančićevo nezadovoljstvo leži u činjenici što mu Islamska zajednica nije povjerila zadatak da predvodi akciju klanja kurbana na području Vlasenice, cijeneći da u ovom trenutku nije osoba koja može na kvalitetan način završiti taj posao.

- Znači li to da poslije svake odluke Islamske zajednice nezadovoljni pojedinci mogu doći u Medžlis i napasti glavnog imama – pita se ef. Grahić.

Nije prvi put da se efendiji Grahiću prijeti. Činili su to i domicilni Srbi, ali i Bošnjaci koji su nastanjeni na području FBiH. 

Kuljančić, koji je poznat po ekscesima na području Vlasenice, ovoga puta je otišao korak dalje i pred brojnim svjedocima na ružan i primitivan način fizički napao efendiju Grahića, koji je potom o svemu tome obavijestio policiju i nadležno tužilaštvo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.