SKANDAL O cijelom slučaju obaviješteni policija i nadležno tužilaštvo

Mehmed Kuljančić iz Vlasenice: Hodža mi je dužan pare, on je skočio na mene i udario me

E. T. / Avaz.ba
12.08.2019 14:32

Mehmed Kuljančić iz Vlasenice javio se redakciji "Avaza" nakon što ga je imam džamije u Vlasenici Nurdin ef. Grahić optužio da ga je napao i pljunuo nakon bajram-namaza.

Podsjećamo, Grahić je kazao da ga je Kuljančić prvo pljunuo, a kasnije i udario nogom u bubreg.

O cijelom slučaju obaviješteni su policija te nadležno tužilaštvo.

Kuljančić tvrdi da on ''s imamom i njegovim kriminalom i mutevelijom kockarom'' vodi već duže vrijeme borbu.

- Povratnik sam u Vlasenicu, imam 25 godina. Ovdje sam od 2005. godine i svaki put sam učestvovao u radu i pomoći Medžlisu u Vlasenici. Ja sam njima obećao da ću to uraditi dan prije Bajrama zato što mi duguju pare za usluge. Hodža je meni dan prije Bajrama rekao: ''Dobit ćeš sutra, poslije Bajrama, jer ne mogu ti sada reći šta ćeš dobiti.'' Rekoh, hodža, je li tako, on kaže: ''Tako je'' - priča Mehmed.  

- Ja sam svojim kombijem iz Živinica dovezao tonu soli. Istovario sam sve, izbacio ispred džamije, prišao njemu i muteveliji i rekao: ''Hodža, to ćemo ti i ja da riješimo. Sve ću ispričati o tvom kriminalu i o tvom muteveliji.'' Imam snimke kako njegov mutevelija kocka prekoputa džamije. Sve imam dokaze. Ja sam to njemu rekao, on je meni: "To ti možeš uraditi na kapiji, a ne u džamiji.'' Mene su svi odgovarali, nemoj to da radiš. Ja sam poslije Bajrama odlučio to uraditi. Bio je tu moj brat. Rekao sam mu: ''Evo mene hodža da mi daš ono što mi jučer nisi mogao dati jer si postio.'' Hodža je skočio na mene i rekao mi: "Zaboli me za tebe.'' Hodža je mene udario u prsa, odgurnuo me. Ima on taj snimak pa neka pokaže. Zakačio sam ga nogom i to je to - kazao nam je Kuljančić.

Poslušajte šta nam je sve o cijelom incidentu kazao Kuljančić u audiosnimku.

Komentari

NA VRH