HRVATSKA

Na brodu kod Hvara umro je menadžer, otrovan je i bivši senator: Djeci otkazali vitalni organi

Nisam još siguran da je uzrok njihovih tegoba infektivne naravi, to jest zarazna bolest, ali radi se o unosu toksina preko usta ili disanja, rekao je Ledina

Dvoje djece je u kritičnom stanju. Arhiv

Avaz.ba / Index.hr

13.8.2019

Troje odraslih koji su zaprimljeni u splitski KBC zbog navodnog trovanja hranom stabilno je, dok su simptomi kod dvoje male djece dosta teži i ona se nalaze na intenzivnom liječenju, rekao je danas doktor Dragan Ledina iz Kliničkog bolničkog centra Split.

Dvoje djece je u kritičnom stanju, bore se za život i spojena su na respirator. Otkazali su im vitalni organi. 

- Nisam još siguran da je uzrok njihovih tegoba infektivne naravi, to jest zarazna bolest, ali radi se o unosu toksina preko usta ili disanja - rekao je Ledina na vanrednoj konferenciji za novinare

Prema informacijama iz medija, šest osoba na Hvaru je večeralo u restoranu. Radi se o četiri starije osobe i dvoje djece. Jedna osoba prethodno je preminula preko noći, nakon čega je brod kojim su putovali morao pristati u hvarsku luku.

Policija je izjavila da sumnja u trovanje hranom.

Ledina je zaključio da je potrebna detaljna epidemiološka analiza hrane i restorana u zadnja tri dana da bi se mogla pretpostaviti povezanost trovanja hranom. Naglasio je da možda školjke nisu uzrok trovanja jer su poslužene samo dvije porcije, a oboljelo je šest osoba.

Prema pisanju talijanskih medija, preminuli muškarac je Eugenio Vinči, 57-godišnji menadžer iz mjesta Sant’Agata di Militello. Italijanski mediji navode da je bio na odmoru s porodicom u Hrvatskoj. 

S njim je na brodu bio i Bruno Mancuso, bivši senator i aktualni gradonačelnik Sant'Agata di Militelo. On je, prema pisanju italijanskih medija, također otrovan, ali je u dobrom stanju nakon što je zbrinut u bolnici.

Italijanski mediji javljaju i da je Vinčiju naglo pozlilo u brodskom WC-u te je u padu udario glavom o zid.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.