CRNA HRONIKA

Zenička policija pronašla i oduzela 3,1 kg droge

Uhapšeni B.S., rođen 1991. godine i S.N., rođen 1986. godine, obojica iz Zenice, kaže Alić

Zaplijenjena droga. MUP ZDK

D. Pa.

15.8.2019

Akcijom policije Ministarstva unutrašnjih poslova (ZDK) u Zenici je prvi dan Kurban-bajrama pronađeno i oduzeto 3,1 kg droge.  

O ovom slučaju pisao je Avaz.ba, a danas su se oglasili iz zeničke policije sa više informacija o ovom događaju.

Prema riječima Aldine Alić, portparola MUP-a ZDK, 11. avgusta u ulici Avde Smajlovića, u okviru pojačanih mjera i radnji, policijski službenici PS Crkvice su u skladu sa određenim saznanjima i obavještenjima do kojih se došlo operativnim radom na terenu, kontrolirali GOLF V u kojem su se nalazile dvije osobe.

- Izvršenim legitimiranjem osoba utvrđeno je da se radi o B. S. (28) i S. N. (33), obojica iz Zenice. Prilikom pregleda vozila i osoba, policijski službenici su pronašli tri veća upakovana sadržaja biljne materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Sporna materija je oduzeta, a izvršenim vaganjem i preliminarnim vještačenjem je utvrđeno da se radi o opojnoj drogi marihuani, ukupne težine 3.101 grama - kaže Alić.




Pronađeno 3,1 kg droge. MUP ZDK

Dodaje da je na mjestu kontrole i pronalaska sporne materije izvršen uviđaj, a da su S. B. i N. S. zadržani u policijskim prostorijama, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

- Nakon prikupljenih dokaza i dokumentiranja krivičnih djela, uhapšeni su predati Tužilaštvu ZDK na nadležnost i daljnje postupanje, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga - zaključuje Alić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.