STRAŠNO

Muškarac iz Zrenjanina primoravao pastorku na oralni seks, a supruzi prijetio ubistvom

Žena je prijavila policiji Radenka, za kim je raspisana potjernica

Ilustracija. Google

I. Š. / Avaz.ba

16.8.2019

Policija je uhapsila Radenka N. (54) iz Zrenjanina zbog sumnje da je nekoliko puta tokom juna pastorku (9) dodirivao po genitalijama i primoravao na oralni seks. 

On se sumnjiči i da je tokom jula supruzi više puta preko telefona uputio prijetnje ubistvom, nakon toga supruga i djevojčica pronašle su utočište u sigurnoj kući. 

Žena je prijavila policiji Radenka, za kim je raspisana potjernica. 

Osumnjičeni je priveden zbog sumnje da je počinio tri krivična djela - obljuba nad djetetom, nasilje u porodici i nelegalno posjedovanje oružja, a u pitanju je pištolj koji je supruga osumnjičenog predala policiji. 

Istraga je u toku. 

Inače, zahvaljujući različitim mjerama državnih organa, provođenjem zakona i osnaživanjem svijesti žrtava da prijavljuju nasilnike, za prvih pet mjeseci ove godine u Srbiji je za 25 posto smanjen broj ubijenih osoba u okviru porodičnog i partnerskog nasilja u odnosu na isti period prošle godine.  

Za sedam mjeseci izrečeno je 15.000 hitnih mjera (zabrana prilaska i kontaktiranja žrtve i udaljenje nasilnika iz stana, evidentirano je oko 3.000 krivičnih djela koja se odnose na nasilje u porodici).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.