VELIKA BRITANIJA

Majka, u nastupu "narcističkog" bijesa, u kadi udavila blizance dobivene vještačkom oplodnjom

Tvrdila kako je čula glasove koji su joj govorili da ubije svoju djecu

Samanta s blizancima. Facebook

Sl. M. / Avaz.ba

17.8.2019

Majka iz Kenta koja je udavila blizance dobivene vještačkom oplodnjom osuđena je na 10 godina zatvora, prenosi ''Mirror''.  

Nakon što ju je napustio muže, Samanta Ford (38) ubila je 23-mjesečne blizance Džejka (Jake) i Kloi (Chloe) u kupatilu, a potom pokušala izvršiti samoubistvo tako što je svoj automobil pri brzini od 100 kilometara na sat "zakucala" u zadnji dio jednog kamioneta. 


Samanta i Stiven Ford s blizancima. Facebook

Ona je kasnije u policiji kazala: "Ubila sam svoje bebe, molim vas, pustite me da umrem."

Njen advokat tvrdi da pati od "katastrofalnog nivoa akutne depresije", što je dovelo do toga da vjeruje kako ona i djeca moraju umrijeti.

Psihijatri koje je angažirao tužilac navode kako je pretjerivala s bolešću i dodaju kako je djecu ubila u nastupu "narcističkog" bijesa. 

Poslije ubistava, majka je tvrdila kako je čula glasove koji su joj govorili da ubije svoju djecu. Dok je bila u ustanovi za duševne bolesti, bila je fokusirana na bivšeg muža i željela je da zna pati li.

Blizanci Džejk i Kloi. Facebook

Otac blizanaca, koji su rođeni 2017., bio je na izricanju presude. 

Prvih 10 godina braka Fordovi su živjeli u Kataru. Ona je bila nezadovoljna povratkom u Veliku Britaniju, pa je brak postepeno bivao sve lošiji. U novembru prošle godine su se razveli.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.