TRAGEDIJE Crni vikend u Krajini

U tri dana otac ubio sina, majka ugušila tek rođenu bebu i mladić poginuo na kupalištu

Kada se sve smirilo, stigla je užasna vijest iz Bužima

E. T. / Avaz.ba

Krajina zavijena u crno

Foto: Avaz


Krajina je u protekla tri dana zavijena u crno. Nekoliko tragedija potreslo je ovaj dio BiH ali i cijeli region. Prvo je 15. avgusta, Sulejman Burzić nakon žestoke svađe sa sinovima Vernesom i Emirom iz pištolja ubio sina Vernesa. Ubio bi i Emira ali je, nasreću, uspio pobjeći. 

Na prvom iskazu se nije kajao ali je dan poslije kroz plač pričao istražiteljima kako je "najgori čovjek na svijetu" jer je ubio svoje dijete". 

Kada se sve smirilo, stigla je užasna vijest iz Bužima. Majka i kćerka su dekom ugušile tek rođenu bebu i to na tavanu kuće. E. L., rođena 2000. godine jednostavno nije željela to dijete. I ona i majka su vrlo brzo uhapšene, a danas im je tužilac Tužilaštva Unsko-Sanskog kantona odredio jednomjesečni pritvor. 

Uporedo s tim, 18-godišnji mladić je na kupalištu Topole u Kosteli kod Bihaća pao, udario glavom u kamen i potonuo u rijeku Unu. Prisutni na kupalištu su ga izvukli iz rijeke, hitna prebacila u Kantonalnu bolnicu "Dr. Irfan Ljubijankić" a ljekari uložili sve napore da spase život nesretnom mladiću. 

Nažalost, danas u popodnevnim satima stigla je vijest da je podlegao teškim povredama i da ljekari nisu mogli ništa više učiniti. 

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na