OTKRIVAMO

Snimak fizičkog okršaja: Napadnuta porodica heroja Srebrenice, rahmetli Ejuba Golića!

Sve se desilo kada sam s kćerkom i majkom krenuo u Bratunac da predam maline, priča Adnan Golić

Napad na porodicu rahmetli Ejuba Golića. Printskrin

Ad. A. / Avaz.ba

19.8.2019

Na videosnimku koji je zabilježen u mjestu Glogova kod Bratunca, a koji je naš portal objavio, napadnuti su supruga, snaha, sin i unuka heroja odbrane Srebrenice, rahmetli Ejuba Golića, koji je poginuo 1995. godina u proboju prema Nezuku, braneći kolonu nakon pada enklave.  

Držeći u ruci drveni kolac, na njih je nasrnuo izvjesni Izet Rizvanović jer su nakratko pomjerili automobil na parcelu koja mu je data na korištenje.

Kako nam je kazao Adnan Golić, vozilo je parkirao pokraj ceste da bi prošao kamion s građom koju je trebao istovariti na ulazu u imanje porodice Golić.

- Taj čovjek je mogao napasti bilo koga. Sve se desilo kada sam s kćerkom i majkom krenuo u Bratunac da prodam maline. S nama je krenula i majka koja je pošla u posjetu strini koja je imala moždani udar. To se desilo u petak oko 13:30 sati. Kada je došao kamion s građom, autom sam stao ukraj do posjeda komšije Mirsada Rizvanovića, koji živi u inostranstvu, dakle, taj posjed nije u vlasništvu ovog nasilnika koji nas je napao – priča Adnan Golić.

On je, kako kaže, pozvao suprugu da izbace građu da bi mogao otići da pozavršava poslove koje je namjeravao.

- Čuo sam glasnu raspravu. Taj čovjek je i prije nasrtao na nas i prijetio je, ali nisam mislio da će nas udarati. Kada sam došao do ceste, njegova supruga je zamahnula da me udari šakom. Majka i žena stali su između nas da izbjegnemo konflikt. Uzeo je kolac u ruku i derao se da pomjerim auto. Udario je majku pesnicom i ona je pala. Supruga je zapomagala... Majka je ležala na cesti. Udarao je kocem u auto. Moju suprugu je šakom udario u sljepoočnicu i nastavljao udarati nogama u vozilo. Zvao sam policiju te smo dali izjave. Mojoj ženi je pozlilo pa sam je vodio u bolnicu. Tog čovjeka svi izbjegavaju jer je nasilan i imao je i ranije incidenata u komšiluku - kazao je na kraju Golić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.