TRAGEDIJA Ubistvo se dogodilo prošle sedmice u naselju Šepići kod Cazina

Ovo je Sulejman Burzić, koji je ubio sina Vernesa

Sulejman je policiji ispričao da je razlog što je ubio sina višegodišnja netrpeljivost između njih dvojice te da su imali probleme skoro 10 godina

E. T. / Avaz.ba

Sulejman sa novom ženom

Foto: Facebook


Sulejman Burzić je prošle sedmice iz pištolja ubio svog sina Vernesa nakon porodične svađe. Njemu je određen jednomjesečni pritvor a osim za ubistvo Vernesa, Sulejman se tereti i za pokušaj ubistva mlađeg sina Emira, koji je uspio pobjeći.

Burzić je sina Vernesa ubio nakon žustre rasprave, ispalivši u njega pet hitaca koji su ga pogodili u vrat i prsa, a svemu je prethodila svađa. Iako preksinoć, nakon prvog saslušanja, nije pokazivao emocije niti je izrazio kajanje, saznajemo da se Sulejman slomio u MUP-u USK i da je plakao pred istražiteljima.

  • Sulejman sa novom suprugom

    Sulejman sa novom suprugom

    Foto: Facebook


Sulejman je policiji ispričao da je razlog što je ubio sina višegodišnja netrpeljivost između njih dvojice te da su imali probleme skoro 10 godina.

Prema zvaničnim izvorima iz Tužilaštva Unsko-sanskog kantona, saznajemo da je ubistvu, osim svađe, prethodio i fizički obračun Sulejmana sa dvojicom sinova. Drvenom palicom više puta je udario Vernesa, nakon čega ga je upucao hicima iz pištolja. Nakon toga, Sulejman je nekoliko hitaca ispalio i u Emira, ali ga nije uspio pogoditi.

Sulejman je nakon smrti supruge živio s drugom ženom i već godinama ne živi u kući ispred koje se desilo ubistvo. Tog dana u kuću je došao po neke stvari i došlo je do svađe. Prema riječima Vernesovih prijatelja, Sulejman se svađao sa sinovima zbog imanja, jer ga je, navodno, htio prodati. 

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na