BANJA LUKA

Rodila carskim rezom: Umrla dan nakon poroda

Iz UKC RS tvrde da je preminula od embolije pluća

UKC Banja Luka. Agencije

Avaz.ba / Srpskainfo

19.8.2019

Tridesetdevetogodišnja Dušanka Đurđević iz Banje Luke preminula je u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjoj Luci, nakon što je carskim rezom rodila zdravo treće dijete, prenosi Srpskainfo.

Majka dva dječaka i tek rođene djevojčice primljena je prošle sedmice bez bilo kakvih poteškoća, a i sam porod protekao je bez problema.

Dan kasnije, u svega par minuta, uslijedila je nezapamćena tragedija.

Ono što porodicu najviše boli, kako tvrde, bio je odnos odgovornih u UKC, koji nisu detaljnije objašnjavali okolnosti koje su dovele do tragedije, već su porodicu uputili na sud. Zvaničan uzrok smrti Đurđevićeve, prema otpusnom pismu, bila je embolija pluća.

S obzirom da im nisu ponuđeni jasni odgovori, ožalošćena porodica čeka nalaz obdukcije koja će biti obavljena na Klinici za patologiju UKC, nakon čega će donijeti konačnu odluku o eventualnoj tužbi protiv pomenute zdravstvene ustanove.

– O eventualnoj tužbi odlučit ćemo naknadno, ali ono što nas je povrijedilo jeste odnos odgovornih u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske. Nisu nam dali razumno objašnjenje onoga što se dogodilo sa Dušankom, već su nas uputili da dodatne odgovore tražimo putem suda – objasnio je blizak član porodice.

IZ UKC RS, umjesto objašnjenja koje su okolnosti dovele do tragedije, dobili smo odgovor u kojem ističu da ne možemo dobiti tražene informacije, jer su one lične i podliježu privatnosti.

Kako piše Srpskainfo, iz otpusnog pisma vidi se da je carski rez obavljen 17. avgusta, te je porod protekao bez problema. Komplikacije su nastale dan kasnije, kada je Đurđevićevoj pozlilo, nakon čega je izgubila svijest i preminula.


Otpusno pismo. Srpskainfo

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.