SRBIJA

Detalji stravičnog zločina: Ubio rođenog brata pa tijelo na kolicima gurao do već iskopane rupe

Ubistvo je planirano ranije

Ilustracija. Arhiv

Avaz.ba / Kurir.rs

20.8.2019

B. G. (20) iz Šapca uhapšen je zbog sumnje da je ubio svog brata (24).

Ubistvo u porodici uglednog šabačkog profesora i slikara P. G. otkriveno je jutros oko tri sata u kući gdje je živio s tri sina.

- Policijska patrola je jutros oko 3 sata primijetila mladića kako gura ručna kolica i kreće se u pravcu ''Vodovoda''. Zaustavili su se i imali su šta vidjeti, u kolicima je bilo tijelo mladića - otkrio je izvor iz istrage za Kurir.rs.  

Po svemu sudeći, ubistvo je planirano ranije.

Navodno je B. G. već bio iskopao rupu u blizini ''Vodovoda'', koji se nalazi u produžetku Ulice oslobođenja, u kojoj je živio. Po tome, nakon što je ubio rođenog brata, krenuo je na kolicima otarasiti se leša.

B. G. (20), koji je zatečen kako gura kolica s tijelom, priveden je i osumnjičen za ubistvo starijeg brata (24). Iz izvora bliskih istrazi navodi se da je mogući motiv ubistva narušeni porodični odnos između braće.

Podsjetimo, sumnja se da je on u porodičnoj kući u Šapcu zadao više udaraca u glavu svom 24-godišnjem bratu, koji je od zadobivenih povreda preminuo.

On je osumnjičen za ubistvo i bit će mu određeno zadržavanje do 48 sati. Uz krivičnu prijavu, bit će priveden Višem javnom tužilaštvu u Šapcu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.