HRVATSKA

Potvrđena optužnica Smiljani Srnec za ubistvo sestre

Jasminu Dominić držala u zamrzivaču godinama

Smiljani Srnec produžen pritvor. Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Avaz.ba / Jutarnji.hr

22.8.2019

Optužno vijeće jutros je zaključilo je da postoji dovoljno dokaza da se potvrdi optužnica protiv Smiljane Srnec. Istražni zatvor je i dalje na snazi. 

Ostaje iza zatvorskih rešetaka najmanje do 30. septembra do kada joj je produžen istražni zatvor obzirom da je 31. jula Vrhovni sud potvrdio rješenje o produženju pritvora. 

Kako prenosi Jutarnji.hr, Srnec je potreseno primila vijest o činjenici da će joj se suditi i da njenoj agoniji nema kraja.

Smiljana Srnec (45), optužena da je 2000. ubila sestru Jasminu Dominić (23), čije je tijelo potom sakrila u zamrzivaču u porodičnoj kući u Palovcu, danas je od optužnog vijeća na Županijskom sudu u Varaždinu doznala sudbinu optužnice.

Po dolasku na sud u pratnji pravosudnih policajaca, na novinarsko pitanje je li kriva za ovo što joj se stavlja na teret, Smiljana Srnec je odgovorila: "Nemam komentara, nisam!"

Optužnica tereti Smiljanu Srnec da je s pet snažnih udaraca u glavu ušicom sjekire ili nekim drugim predmetom ubila na spavanju sestru Jasminu i potom ju ugurala u zamrzivač, prethodno joj zamotavši glavu crnom vrećom, a vrat najlonskom čarapom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.