TREBINJE Neobičan slučaj

Koristila bankovne kartice osoba s posebnim potrebama koje je čuvala

Jednu porodicu oštetila za oko 2.100 KM

P. M. / Avaz.ba
23.08.2019 15:25

Održan press PU Trebinje

Foto: P. Mucović

Neobičan slučaj zloupotrebe bankovne kartice desio se na području Trebinja.

- Trebinjka inicijala O. N., koja je čuvala osobe s posebnim potrebama, zloupotrijebila je njihovo povjerenje koristeći njihove bankovne kartice za svoje potrebe. Protiv O. N. podnesen je izvještaj Okružnom tužilaštvu za krivično djelo pronevjere - pojasnio je načelnik Odjeljenja za privredni kriminalitet Sektora kriminalističke policije Željko Đogović.

On je dodao i da je osumnjičena porodicu u kojoj su stariji muškarac i dijete s posebnim potrebama oštetila za oko 2.100 KM tako što je u prodavnicama plaćala njihovim bankovnim karticama robu koju je kupovala za lične potrebe.

- PU Trebinje je u proteklom mjesecu evidentirao 25 krivičnih djela, što je za 50 posto manje u odnosu na juli 2018. godine. Od ukupnog broja krivičnih djela na opći kriminalitet se odnosi 23, privredni kriminalitet jedno i na sigurnost saobraćaja po jedno krivično djelo - istakao je Vuković.

Prema podacima Policijske uprave Trebinje, tokom jula evidentirano je 45 saobraćajnih nezgoda, 63 posto manje u odnosu na uporedni period, od kojih je jedna s poginulom osobom. 

Evidentirano je 20 narušavanja javnog reda i mira, 16,7 posto manje u odnosu na isti period protekle godine.

- Inače, stanje sigurnosti u julu na području koje pokriva Policijska uprava Trebinje je zadovoljavajuće – ocijenio je zamjenik načelnika Policijske uprave Trebinje Milivoje Vuković.

Komentari

NA VRH