CRNA GORA

Kako je na školskom brodu zaplijenjen kokain vrijedan pet miliona eura

Nikšićanin Dejan Rovčanin i Srbijanac Vladimir Račić

Droga pronađena u aprilu. Arhiv

Avaz.ba

24.8.2019

Apelacioni sud produžio je pritvor Vojinu Stuparu koji se sumnjiči da je kao član kriminalne organizacije Nikšićanina Dejan Rovčanina i Srbijanca Vladimira Račića pokušao prošvercovati 56 kilograma kokaina.

Droga je u aprilu zaplijenjena u Tivtu na školskom brodu „Jadran“. Istražitelji sumnjaju da su Stupar, Rovčanin i Račić pakovali pošiljku kokaina vrijednu pet miliona eura.

Račić i Rovčanin nedostupni su policiji i za njima su raspisane crvene potjernice. Osim njih trojice, pod istragom su podoficir Vojske Crne Gore Duško Radenović i Tivćanin Radomir Ostojić, dok je status svjedoka saradnika dodijeljen starijem vodniku Milošu Kuliću.

Račić i Rovčanin su obezbjeđivali novac, vozila, telefone, drogu, oružje, municiju... Njihova uloga je bila i da vrbuju članove kriminalne grupe. Zadatak Kulića bio je da sakrije drogu koja je bila namijenjena za tržište Turske. Zadužen je bio i da obezbijedi prostor u vojnim objektima radi skrivanja droge.

Radenović je trebao da se pobrine za preuzimanje i unošenje droge na školski brod ,,Jadran“ i da je sakriva, dok brod boravi u lukama Turske i drugih država.

Ostojić se sumnjiči da je bio preuzima narkotike i predavao drugim članovima na čuvanje. Uloga Stupara je bila da čuva oružje i municiju za potrebe kriminalne organizacije, a pakovao je i kokain.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.