ZENICA Nezapamćena tragedija potresla grad čelika

Naložena obdukcija tijela 16-godišnje štićenice Doma za nezbrinutu djecu

Uviđaj, kojim je rukovodio dežurni tužilac Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, trajao satima

D. Pašalić
24.08.2019 08:43

"Dom porodica" u Zenici

Foto: D. Pašalić

Završen je uviđaj kojim će biti utvrđene sve okolnosti koje su dovele do sinoćnje nezapamćene tragedije u Javnoj ustanovi “Dom porodica” u Zenici, kada je sa balkona, pod još nerazjašnjenim okolnostima, pala 16-godišnja štićenica ove ustanove.

Uviđaj, kojim je rukovodio dežurni tužilac Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, je trajao satima.

Završen je uviđaj, a po nalogu tužioca, na Odjelu za prosekturu Kantonalne bolnice Zenica, bit će obavljena obdukcija tijela stradale maloljetnice - kaže dežurni službenik u Operativnom centru MUP-a ZDK za “Avaz”. 

Ističe da još nije poznato više detalja o okolnostima tragedije. Pokušali smo kontaktirati i Tužilaštvo ZDK, ali niko nije odgovarao na naš poziv.

Podsjetimo, ekipa “Dnevnog avaza” sinoć je neposredno nakon tragedije bila na licu mjesta, gdje smo zatekli šokirane uposlenike “Dom porodice”.

Niko ne može vjerovati da im se dogodila ova tragedija, kakvu ne pamti ustanova. Posebno boli činjenica što se radi o maloljetnoj djevojčici, koja je pala sa drugog sprata i podlegla na licu mjesta.

Štićenici su u ljetnim danima znali sjediti na balkonu, ali niko nije mogao ni slutjeti da bi moglo doći do ovakve tragedije.

Inače, ovo je druga tragedija u svega dvadeset dana u Zenici. Podsjetimo, još se utvrđuju okolnosti smrti rudara Huseina Mehića, koji je pao s balkona zgrade 4. avgusta i podlegao na licu mjesta.

Mladić je, najvjerovatnije, stradao kada je pokušao preći sa prozora na balkon svoga stana, kada je pao na zelenu površinu ispred zgrade.

Komentari

NA VRH