AVAZ SAZNAJE

Detalji obračuna ratobornih žena u Vučkovcima: Zaova i njena kćerka pretukle snahu

D. M. diobom bračne imovine dobila pola kuće, s čime se nisu mogle pomiriti zaova i njena kćerka

Dvije žene zbrinute u tuzlanskoj bolnici. Ilustracija

Piše: H. Čalić

24.8.2019

Podjela imovine bivših supružnika motiv je za brutalnu tuču u kojoj je učestvovalo pet ratobornih žena, saznaje “Avaz”. Slučaj, o kojem bruje naša zemlja i region, odigrao se jučer oko 16 sati u gradačačkom naselju Vučkovci.

Izvor blizak istrazi otkrio nam je da je D. M. diobom bračne imovine dobila pola kuće, s čime se nisu mogle pomiriti zaova i njena kćerka. Tako su skovale plan i napale snahu. U tuču su se uključile još dvije žene, a svi akteri žive u inozemstvu.

Slučaj je pripadnicima Policijske uprave Gradačac istog dana u 16:25 sati prijavila R. M. (39). Prema navodima iz prijave, S. J. (55) prijetila je i upućivala psovke njenoj kćerki. Potom je S. J. s nekoliko žena došla u privatnu kuću R. M., gdje je došlo do okršaja. Kako saznajemo, sijevale su pesnice na sve strane, a bilo je i težih udaraca.

Akteri makljaže D. M., R. M., A. V., S. V. i H. M. zatražile su ljekarsku pomoć u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja u Gradačcu. Povrijeđene S. V. i H. M. zadobile su teže povrede pa su zbrinute u tuzlanskoj bolnici.

U slučaj se uključilo i nadležno tužilaštvo, koje je otvorilo opsežnu istragu. U toku su saslušanje aktera incidenta i kvalifikacija krivičnih djela.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.