KRIMINAL

„Škaljarski“ i „kavački klan“ odlaze u historiju: Momci iz Tivta novi distributeri kokaina iz Kolumbije

Crnogorska policija nedavno je uhapsila devetočlanu kriminalnu grupu zbog organiziranja šverca i prodaje 18 kilograma kokaina u Crnoj Gori

S privođenja osumnjičenih. Vijesti.me

A. Ka. / Avaz.ba

25.8.2019

Pripadnici "škaljarskog" i "kavačkog klana",suverenih vladara crnogorskog asfalta, posljednjih dana miruju te, za razliku od nekih prijašnjih vremena, ne padaju mrtve glave svakog dana. To su vješto iskoristili novi klinci željni dokazivanja i slave preko noći. Riječ je o momcima iz Tivta, odnosno novom, „tivćanskom klanu“.

Crnogorska policija nedavno je uhapsila devetočlanu kriminalnu grupu zbog organiziranja šverca i prodaje 18 kilograma kokaina u Crnoj Gori, koji je stigao direktno iz Kolumbije. Dosadašnja istraga pokazala je da ova grupa nije povezana ni sa jednim od zaraćenih klanova. Inspektori smatraju da je riječ o ozbiljnoj kriminalnoj grupi koja prijeti da zavlada narkotržištem.

U akciji realiziranoj prije dva dana uhapšeni su Tivćani Srđan Pavlović, Toni Petković, Saša i Miloš Petrić, Đuro i Miloš Perović, Božidar Božović i Rade Samardžić, dok su Danilo Đurović i Dragan Miletić, koji se smatraju prvim ljudima „tivćanskog klana“, u bijegu. Saša Petrić nakon saslušanja je pušten da se brani sa slobode. 


Iskoristili rat konkurenata. Arhiv

I crnogorski mediji tvrde da ova grupa nije povezana s kotorskim kriminalnim klanovima, već da je tokom rata koji bukti između te dvije grupe pokušala preuzeti primat u švercu kokaina. Hoće li nova, tivćanska grupa krenuti dobro utabanom stazom starijih kolega u čijem je ratu do sada glavu izgubilo više od 40 ljudi, ostaje da se vidi.  

Da riječ o ozbiljnoj kriminalnoj grupi, govori i podatak da su razvili svjetsku mrežu trgovine kokainom, švercujući bijeli prah direktno iz Kolumbije u Crnu Goru.  Naime, 18 kilograma kokaina iz Kolumbije stiglo je ni manje ni više nego turističkim kruzerom pod nazivom „MSC Magnifica“. Kokain je u Tivat stizao iz Kartagene, glavnog i najvećeg grada departmana Bolivar na Karipskoj obali Kolumbije. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.