NESREĆA "Avaz" saznaje

Demineri stradali na nepristupačnom terenu: Kupreški policajci tek se probili do mjesta tragedije

Uviđajna ekipa ide ka licu mjesta

Sl. M. - M. Sm.
25.08.2019 11:23

Nesreća se dogodila jutros

Foto: Arhiv

Policajci iz Kupresa tek su stigli na mjesto nesreće gdje su jutros od protivpješadijske mine stradala dva deminera, dok je jedan povrijeđen, potvrdio je Ivica Vrdoljak, portparol MUP-a Livanjskog kantona, u izjavi za "Avaz". 

- Tek su se uspjeli probiti policajci PS Kupres, a uviđajna ekipa ide ka licu mjesta, i to sve zahvaljujući "Šumariji" Kupres, jer je riječ o izrazito nepristupačnom terenu. Još ne možemo govoriti o identitetu stradalih - kazao je Vrdoljak. 

Ranije je Saša Obradović, direktor BH MAC-a, za "Avaz" ispričao detalje ove tragedije.

- Nesreća se desila u području Donjih Mušića, u općini Kupres. Nesreća se desila poslije osam sati, na protivpješadijskoj mini PMR-3. Povrijeđeni deminer ima 34 godine, a dvojica poginulih imali su 42, odnosno 52 godine. Istraga je u toku, više informacija imat ćemo kasnije – kazao je Obradović.

Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave civilne zaštite, kazao je za „Avaz“ da je odmah po saznanju za nesreću uputio nalog da se ispita treba li pomoć ljudima.

- Zatečeni smo. Ovo je velika tragedija. Tragedija se dogodila na početku jutrošnjeg rada, ne možemo da vjerujemo. To je naš posao. Nažalost, ovakve stvari dešavaju se 25 godina nakon rata, sve to pokazuje koliko je ovaj posao opasan, pored toga što je težak. Ne možemo sebi da dođemo. Stupit ćemo u kontakt s ljudima iz BH MAC-a i „Pro Vite“ da vidimo kako da pomognemo – kazao je Solak.

Komentari

NA VRH