POTRESNO

Oglasila se majka mladića koji je ubio Ronalda Osmanovića: Moju djecu su ganjali sjekirom!

Ejjub D. branio brata Davuda D.

Nastradali Osmanović sjekirom napao tinejdžere. Avaz

Piše: E. T. / Avaz.ba

27.8.2019

Majka maloljetnika Ejjuba i Davuda D., braće koja su u nedjelju navečer učestvovala u sukobu u kojem je ubijen Ronald Osmanović, oglasila se potresnom porukom na svom Facebook profilu. 

Podsjetimo, Ejjub D. (15) je, braneći brata Davuda (17), usmrtio Ronalda Osmanovića (21) u sarajevskom naselju Saraj-Polje tako što ga je nožem ubo u vrat. Prethodno ih je Osmanović napao i sjekirom udario Davuda D. te mu nanio povrede u predjelu glave. 

Ejjubova i Davudova majka na Facebooku je napisala kako je nastradali Ronald Osmanović, zajedno s uhapšenim Silvijom G. (27), ranije u nekoliko navrata napadao njene sinove. 

Njen status prenosimo u cijelosti: 

- Ja, majka dvojice dječaka koji su učestvovali u sinoćnjem događaju gdje mlađi brat je odbranio već povrijeđenog starijeg brata, kojeg su napali sjekirom i povrijedili u predjelu glave, lica, lakta, nakon čega mu je ukazana brza medicinska pomoć, dakle, želim da kažem da postoje dokazi koji mogu da se provjere u policijskim upravama Dobrinja i Švrakino. U prethodnoj godini i po dana, jer su mi sinove dočekivali sa palicama, tjerali policajkama tzv., s komadima cigle i već ih povređivali, dolazili na kuću i prijetili, zvala sam policiju, išla na policiju, međutim, ništa se nije promijenilo, vidimo ishod iz proteklih dana, gdje dijete od 15 godina uzima da odbrani brata i sebe, jer su ovi sa sjekirom tjerali ih po Vojničkom Polju, za šta imaju očevici koji će također biti pozvani kao svjedoci. Dakle, ja sam opominjala, pozivala, tražila da mi se pomogne...sistem nije ništa učinio, ama baš ništa...

Ispovijest majke dvojice mladića na Facebooku. Screenshot

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.