MUP KS

Roditelji maloljetnika nisu podnosili prijave protiv Silvija i ubijenog Ronalda

Majka A. J. D. ili otac N. D. ni u jednom slučaju nisu prijavili da su njihovi sinovi imali problema ili da su napadnuti od R. O. i S. D. po bilo kojem osnovu, saopćeno je iz MUP-a

Ilustracija. Arhiv

Piše: B. C.

28.8.2019

Majka maloljetnika Ejjuba i Davuda D., braće koja su u nedjelju navečer učestvovala u sukobu u Saraj-Polju u kojem je ubijen Ronald Osmanović, oglasila se porukom na svom Facebook profilu u kojem je navela da su Ronald i Silvijo ranije u nekoliko navrata nasrtali na njene sinove.

Tragom ovih navoda dobili smo odgovor od Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo te ga prenosimo u cijelosti.

- U vezi upita koji se odnosi na eventualne napade na mldb. D. D. i mldb. E. D., koje su, prema Vašim navodima, prijavili njihovi roditelji, nakon uvida u službene evidencije konstatirano je sljedeće:

- Majka A. J. D. ili otac N. D. ni u jednom slučaju nisu prijavili da su njihovi mldb. sinovi imali problema ili da su napadnuti od strane lica R. O. i S. D. po bilo kojem osnovu.

- Daljnjim uvidom u službenim evidencijama utvrđeno je da se majka mldb. D.D. i mldb. E. D. u tri navrata obraćala u Četvrtu PU - PS Dobrinja u vezi s određenim događajima - svađa i prijetnji prema mldb. D. D. i mldb. E. D. radi evidentiranja, ali ne i podnošenja prijave u skladu s važećim procedurama, a koji su bili vezani za druga lica, a ne za lica na koja se odnosi Vaš upit.   

Odjeljenje za odnose s javnošću

Ured policijskog komesara

Uprava policije

MUP Kantona Sarajevo



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.