SRBIJA

Nakon misterioznog nestanka pronađena Miljana: U besvjesnom stanju i s modricama

Osim što je u teškom psihičkom stanju, na tijelu ima modrice, ali će istraga utvrditi da je bila i fizički maltretirana

Miljana Vesić. Facebook

I. K. / Avaz.ba

29.8.2019

Tridesetpetogodišnja Miljana Vesić iz Ribara u Šapcu, kojoj se od utorka gubi svaki trag danas je pronađena. Pronašla je kolegica iza prodavnice u kojoj je radila, a odakle je u utorak misteriozno nestala. 

Kada je njen suprug došao bila je u besvjesnom stanju, piše srbijanski "Telegraf".  

- Djelovala je ošamućeno, vjerovatno je bila drogirana i pijana. Gubila se, pričala nepovezane stvari, pominjala je alkohol, pa kao da je išla u apoteku da kupi bensedine, ne sjeća se ni koliko dana nije bila kod kuće, u jednom trenutku je rekla da je sedmicu ležala negdje na betonu. Onda je dodala kako je sama sebi htjela nauditi. Pozvao sam policiju i hitnu službu i ona je sada na psihijatriji u šabačkoj bolnici, a kako mi je rečeno obaviće se i pregledi da bi se utvrdilo da li je trpjela neko fizičko nasilje ili je možda bila silovana - dodaje njen suprug Dejan. 

Osim što je u teškom psihičkom stanju, na tijelu ima modrice, ali će istraga utvrditi da je bila i fizički maltretirana. Tek kada se oporavi ona će odgonetnuti misteriju nestanka zbog kojeg se zabrinula cijela porodica. 

- Može se sada nagađati šta se dogodilo, selom kolaju različite priče. Sve mi, međutim, liči da je Miljanu neko pokupio ispred prodavnice i odveo na nepoznato mjesto, da je tamo drogirana, opijena i poslije svega pod okriljem noći izbačena na mjestu gdje bi je sigurno pronašli - navodi jedan bliži rođak za "Telegraf".

Miljanin suprug negirao je da su u njenom telefonu pronađene prijeteće poruke. Kaže kako je sa nepoznatog broja prije nekoliko dana njemu na mobitel stigla poruka "da pripazi šta mu žena radi". 

Podsjetimo, Vesić je nestala u utorak oko podneva kada je svratila u prodavnicu u centru Ribara kako bi kupila sladoled svojoj osmogodišnjoj kćerci i sebi cigarete. Od tada do jutros niko nije znao ništa o njoj. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.