OBRENOVAC

Haos zbog autobuske karte: Grupe migranata napadaju vozače i maltretiraju putnike

Nismo imali zabilježen fizički napad na vozača, uglavnom su to prijetnje, ističu iz "Strele"

Grupa migranta sinoć napravila haos. Screenshot

I. K. / Avaz.ba

30.8.2019

Grupa migranata sinoć je pokušala ući u autobus bez plaćene karte, na polaznom stajalištu linije 860, na Savskom trgu, nakon čega je nastao opći haos. 

Jedan migrant je, kazali su očevici za srbijanski "Telegraf", potpuno izgubio kontrolu i krenuo u fizički obračun s vozačem, dok su ga ostali pokušavali smiriti.  

Ovaj problem, ističu, svakodnevica je u Obrenovcu. 

- Sinoć je situaciju smirila jedna grupa mladića koji su se nalazili u autobusu, inače, ne znamo kako bi se završilo. Svakodnevno imamo problem s migrantima koji neće da plate kartu, pa ulaze u raspravu s vozačem i putnicima. Prijete, gestikuliraju kao da će mu odsjeći glavu, pucati... Nismo imali zabilježen fizički napad na vozača, uglavnom su to prijetnje, ali dešava se i da udaraju pesnicama po staklu - istakli su iz prijevoznik "Strela Ub". Često se dešava, kako tvrde, da vozač takvim putnicima ne uspije zabraniti da uđu u autobus i onda nastaju drugi problemi.

- Maltretiraju putnike, ostavljaju flaše, naprave haos u autobusu. Naši ljudi ne znaju šta da rade. Uvijek ih je po 4 do 6 u grupi. Dešava se da uđe, naprimjer, njih šestero, a da kupe tri karte. Odbijaju da izađu i niko ne može da ih izbaci - kazali su iz "Strele".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.