TRAGEDIJE

Oprečne informacije o slučaju smrti mladoženje iz Novog Pazara: Je li se htio ubiti i gdje je bila žena

Tuzinac je bio vjernik, koji potječe iz ugledne porodice

Samir Tuzinac. Društvene mreže

E. Ma. / Avaz.ba

1.9.2019

Nepoznate okolnosti i činjenica da ništa nije ukazivalo na suicidalne namjere Samira Tuzinca na medenom mjesecu u Turskoj navelo je brojne njegove prijatelje i poznanike da se pitaju nije li, ipak, njegov pad koji se dogodio u petak samo nesretan događaj, piše Telegraf.rs.

Tuzinac je bio vjernik, koji potječe iz ugledne novopazarske porodice - majka mu je poznata profesorica geografije u jednoj osnovnoj školi. No, samo što se oženio i otišao na medeni mjesec u Tursku, u Novi Pazar su stigle strašne vijesti.

Mnogi prijatelji i poznanici ne mogu vjerovati da je Tuzinac odlučio sebi oduzeti život, a i oskudne informacije koje pristižu iz turskih medija su oprečne.

- Iz Turske je javljeno da je Samir skočio sa šestog sprata i na licu mjesta ostao mrtav. Još ne vjerujemo u tu zvaničnu verziju, jer znamo da nijedan razlog nije imao za samoubistvo. Sumnjamo da je možda izašao na teresu, okliznuo se i pao. Čim je u naš grad stigla ova strašna vijest, njegovi najbliži su otišli po njegovo tijelo i, kada ga dovezu u Novi Pazar, znat ćemo šta se tačno dogodilo - priča jedan od komšija nesretnog momka za lokalne medije.

Prve informacije iz Turske bile su da je Samir izgubio ravnotežu i pao sa 6. sprata, a zatim su mediji iznijeli drugu verziju priče - da je kobnom skoku prethodila žučna rasprava.

Navodno, tenzija je rasla, Samir nije mogao da izdrži i impulsivno je načinio korak koji ga je odveo u smrt.

Međutim, u međuvremenu pojavila se i informacija u turskim medijima da se njegova supruga tuširala u trenutku pada, a zatim da je spavala, što otvara još pitanja o cijelom slučaju.

- Njegova majka nije ni znala šta se dogodilo, rekli smo joj da je povrijeđen da bi mogla uopće da otputuje u Tursku. To su strašne vijesti i ne bi trebalo osuđivati čovjeka prije nego što se razotkrije šta se tačno desilo. Bio je raspoložen, normalan, sretan zbog ženidbe - priča jedan od poznanika.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.