HADŽIĆI Obračun u Gornjem Zoviku

Muškarac ranjen u pucnjavi, napadač uhapšen

Teške povrede zadobio A. O., a policija u bolnici čuva A. B. iz Kiseljaka

B. C. / Avaz.ba

Policija na licu mjesta zatekla ranjenog

Foto: Ilustracija


U pucnjavi koja se jučer dogodila u Hadžićima povrijeđen je A. O., a policija je uhapsila A. B. (41) iz Kiseljaka, za kojeg je utvrđeno da je pucao iz pištolja.

Kako je navedeno iz MUP-a Kantona Sarajevo, jučer u 21:30 sati dispečer Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo obavijestio je policiju u Hadžićima da je u ulici Gornji Zovik, usljed upotrebe vatrenog oružja, došlo do povređivanja jedne osobe.

Izlaskom na lice mjesta policajci su zatekli povrijeđenog A. O., kojeg su ljekari Hitne pomoću zbrinuli na licu mjesta te ga prevezli u Klinički centar Sarajevo. Utvrđeno je da je riječ o teškim tjelesnim povredama i zadržan je na daljnjem liječenju.

Također, lakše tjelesne povrede zadobio je A. B., koji je zadržan na Klinici za ortopediju i traumatologiju.

Od A. B. je oduzet pištolj CZ, s okvirom i 14 metaka kalibra devet milimetara. Policija je utvrdila da je iz pištolja pucao A. B. pa je uhapšen sinoć u 2:35 sati. On je ostao na Klinici za ortopediju pod nadzorom policije.

Njemu se na teret stavlja teško krivično djelo protiv opće sigurnosti, ljudi i imovine, a u vezi s krivičnim djelom izazivanje opće opasnosti.

NA VRH

Podijeli članak na