NA LICU MJESTA

Mještani naselja Makovi u kojem je djevojka sinoć izvršila samoubistvo: Čuo se jak udar

Dvadesetdvogodišnja Zeničanka Naida Č. počinila samobuistvo aktiviranjem ručne bombe u stanu

Piše: D. Pašalić

3.9.2019

Stan u kojem se dogodila tragedija. D. Pašalić

Mještani stambenog kompleksa Makovi na Crkvičkom Brdu u Zenici šokirani su događajem koji se protekle noći dogodio u njihovom komšiluku.

Podsjetimo, 22-godišnja Zeničanka Naida Č. počinila je samobuistvo aktiviranjem ručne bombe u stanu gdje je živjela sama.

Kako nam pričaju vidno uznemireni mještani, posebno oni u Lameli A, gdje je živjela djevojka, čuli su jak udarac.

⁃ Čuo se jak udar, poput detonacije! Odmah sam skočila iz kreveta, budući da sam spavala. Mislila sam najprije da je nešto u ''Željezari'' eksplodiralo. Nisam mogla, iskreno, ni pomisliti da je neko aktivirao bombu u svom stanu. Ubrzo su stigli policija i Hitna, a onda sam shvatila da se nešto desilo u našem ulazu - priča nam mještanka Majkova, inače komšinica stradale Zeničanke.

Ostali mještani, također, s nevjericom su komentirali ovaj slučaj. Na vratima stana u kojem se dogodio ovaj stravičan slučaj, kakav ne pamti Zenica, zatekli smo policijske trake.

Podsjetimo, do nazapamćene tragedije došlo je sat poslije ponoći, kada je mlada Zeničanka, iz još nepoznatih razloga, aktivirala bombu i odlučila oduzeti sebi život.

Aldina Alić, portparol MUP-a ZDK, izjavila je ranije za Avaz.ba da svi dosadašnji dokazi upućuju na to da se radi o samoubistvu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.