BIHAĆ

Akcija FUP-a: Uhapšen muškarac koji je platio 100.000 eura za ubistvo rođenog brata

Pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji su traženi naredbom Suda

Federalna uprava policije: Izvršeni pretresi stambenih objekata i putničkih motornih vozila koje koristi osumnjični. Arhiv

Avaz.ba

3.9.2019

Policijski službenici Federalne uprave policije su danas, pod nadzorom Tužilaštva Unsko-sanskog kantona, a nakon opsežnih istražnih radnji, zadokumentirali osobu iz Bihaća inicijala R. B. (55) koja se dovodi u vezu s krivičnim djelom podstrekavanje na ubistvo iz člana 166. stav 1. u vezi s članom 32. stav 1. i 2. KZFBiH.

U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu naredbe Kantonalnog suda Bihać izvršeni su pretresi stambenih objekata i putničkih motornih vozila na dvije lokacije na području Bihaća, koje koristi osumnjični, koji je tokom današnjih aktivnosti uhapšen.

Uhapšena osoba se dovodi u vezu s predmetnim krivičnim djelom na način da je u prethodnom periodu angažirao određene osobe s područja Hercegovačko-neretvanskog kantona, koja su trebala da za novčani iznos od 100.000 eura, izvrše likvidaciju njegovog brata inicijala D. B. i da nanesu teške tjelesne povrede njegovom sinu inicijala N. B. koje će za posljedicu imati određeni stepen invaliditeta.

Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji su traženi naredbom Suda, a radi se o 10 mobilnih telefonskih aparata s pripadajućim SIM karticama, računarskoj opremi, oružju, municiji te drugim predmetima koji su korišteni za pripremanje izvršenja ovog krivičnog djela.

Uhapšena osoba će biti kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije te će, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, u zakonskom roku biti predata Tužilaštvu Unsko-sanskog kantona. 

Federalna uprava policije nastavlja aktivnosti na realizaciji ove operativne akcije.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.