TRAGEDIJE

Aktivirala ručnu bombu: Poznat identitet Zeničanke koja je oduzela sebi život

Brojni prijatelji ostali zatečeni viješću da je vedra djevojka odlučila dići ruku na sebe

Piše: D. Pašalić

4.9.2019

Stambeni kompleks Makovi. D. Pašalić

Zenica je u šoku nakon nezapamćene tragedije koja se preksinoć dogodila u stambenom kompleksu Makovi na Crkvičkom Brdu kada je Naida Čičak (22) počinila samoubistvo aktiviranjem ručne bombe. 


Bila podstanar

Naida Čičak. Društvene mreže

Brojni prijatelji ostali su zatečeni viješću da je vedra djevojka, koja je u stanu živjela sama kao podstanar, odlučila dići ruku na sebe. 

Podsjetimo, mještani Makova koje smo posjetili također su šokirani događajem koji se dogodio u njihovom komšiluku. Kako su nam ispričali, čuli su jak udarac.

⁃ Mislili smo, najprije, da je nešto u ''Željezari''. Nisam mogla, iskreno, ni pomisliti da je neko aktivirao bombu u svom stanu. Čuo se jak udarac! Ubrzo su stigli policija i vatrogasci, shvatila sam da se nešto desilo u našem ulazu - priča nam mještanka Makova, inače komšinica stradale Zeničanke.

Ostali mještani, također, s nevjericom su komentirali ovaj slučaj.

Podsjetimo, do nezapamćene tragedije došlo je sat poslije ponoći, kada je mlada Zeničanka, iz još nepoznatih razloga, odlučila oduzeti sebi život i aktivirala bombu.

Aldina Alić, portparol MUP-a ZDK, izjavila je ranije za Avaz.ba da svi dosadašnji dokazi upućuju na to da se radi o samoubistvu.

- Najvjerovatnije se radi o ručnoj bombi. Tom prilikom nastupila je smrt Zeničanke, koja je u tom trenutku bila sama u stanu - govori ona.

Obavljen uviđaj

Obavljen je uviđaj na licu mjesta, a njim je rukovodio dežurni tužilac Tužilaštva ZDK, dok Alić ističe da se, prema svim do sada prikupljenim činjenicama, najvjerovatnije radi o samoubistvu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.