STRAŠNO

Školski drugari ga polili benzinom i zapalili

Napadači učinili jeziv potez

Dječak u bolnici. Printscreen

I. Š. / Avaz.ba

5.9.2019

Dječak od osam godina iz Ukrajine se poslije nekoliko operacija nalazi na intenzivnoj njezi u kritičnom stanju poslije brutalnog napada blizu njegovog doma. 

Osmogodišnjak iz Ukrajine bori se za život nakon što su ga krajem avgusta malo starije siledžije iz škole polile benzinom i zapalile. 

Kiril J. se, kako prenose lokalni mediji, igrao napolju blizu kuće kada ga je napala grupa djece. Oni su mu polili majicu gorivom i zapalili. 

Ljekari su morali da mu uklone dijelove kože s glave, ruku, trupa i kukova, a poslije 10 dana borbe i dalje je životno ugrožen.  

- Činimo sve što možemo da ga održimo u životu. Svjestan je i može da priča, ali su njegove povrede teške – rekao je doktor iz regionalne dječije bolnice u Dnepru. 

Dječak je zadobio teške opekotine na 35 posto tijela. 

Majka dječaka koja sve vrijeme provodi uz bolničku postelju sjeća se kako su djeca utrčala unutra dok je kuhala ručak i rekla joj da je Kiril povrijeđen. 

- Istrčala sam napolje i vidjela mog sina kako leži na zemlji. Koža na stomaku i nogama mu je bila strašno izgorjela. Rekao mi je da su mu to uradili namjerno, iz čista mira. To nisu djeca, već čudovišta – kaže Evgenija J. 

Policija je pokrenula istragu zbog nanošenja teških tjelesnih povreda, a napadači su identificirani i saslušani. Osumnjičeni tvrde da je sve bio nesretan slučaj i da nisu htjeli da zapale dječaka, saopćeno je iz policije. 

Ako budu proglašeni krivima, napadači će biti smješteni u popravni dom, dok Kirilu predstoji barem dva mjeseca boravka u bolnici, još operacija i duga rehabilitacija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.