TUŽILAŠTVO KS

Optužena narkogrupa Edisa Bunara: I majka Belka među saradnicima

U optužnici se navodi 15 članova grupe koji su dilali heroin, kokain, kanabis i spid

Bunar uhapšen 11. marta. Avaz

Piše: B. C.

5.9.2019

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva KS protiv Edisa Bunara, Nerme Bunar, Belke Bunar, Eldara Spahića, Sabahudina Žigovića, Esmere Sinanović, Almedina Taćija, Adisa Palduma, Emira Curića, Jasmina Rustemovića, Edina Žigovića, Adija Mekića, Dženana Šačića, Enesa Gilića i Minje Bajagića, saopćeno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.  

Optuženi se terete da su djelovali kao kriminalna grupa koju je organizirao Edis Bunar te su od početka 2018. do marta 2019. godine neovlašteno kupovali i prodavali drogu heroin, kokain, spid i kanabis na području Kantona Sarajevo. Inače, prilikom trgovine narkoticima koristili su posebne šifrirane poruke, nakon čega su je prepakivali u paketiće za uličnu prodaju. 

Na teret im se stavljaju krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga te nedozvoljeno držanje oružja i municije. 

Postupajuća tužiteljica Tužilaštva KS uz optužnicu je predložila Sudu produženja pritvora za osam optuženih, za njih šest produženje mjera zabrane, dok se jedna osoba brani sa slobode.

Istovremeno, Sudu je predloženo trajno oduzimanje automobila marke Audi Q7 od optuženog Edisa Bunara, oko 8.000 maraka od optužene Nerme Bunar i oko 400 maraka od optuženog Eldara Spahića, kao i trajno oduzimanje oružja i municije.

Edis Bunar (30) predao se 11. marta, u okviru akcije Federalne uprave policije pod nazivom "Prizma". Poznat je po brojnim krivičnim djelima koja je počinio od 2011. godine u Sarajevu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.