SRBIJA

Slučaj u Beogradu: Alkoholičar koji je usmrtio majku preminuo u zatvorskoj bolnici

G. D. je preminuo zbog teškog zdravstvenog stanja usljed ranijeg dugotrajnog konzumiranja alkohola

Preminuo u beogradskom zatvoru. Ilustracija

Avaz.ba /Kurir.rs

7.9.2019

Srbijanac G. D., koji je prošle nedjelje vozeći pijan sa 3,8 promila alkohola u krvi izazvao saobraćajnu nesreći u Jakovu u kojoj je poginula njegova majka, preminuo je u jučer u Specijalnoj bolnici Okružnog zatvora u Beogradu.

Kako pišu srbijanski mediji, muškarac je preminuo zbog teškog zdravstvenog stanja usljed ranijeg dugotrajnog konzumiranja alkohola.

On je u četvrtak oko 14 sati iz pritvorske ćelije prebačen u Specijalnu zatvorsku bolnicu, gde je psihijatar procijenio da se kod njega razvija delirijum tremens, usljed naglog prestanka konzumiranja alkohola, zbog čega je odmah prebačen na VMA.

Sa VMA je oko 22 sata vraćen u Specijalnu zatvorsku bolnicu, gdje je nastavio da prima terapiju koja mu je prepisana na VMA. Sljedećeg jutra, u petak, oko sedam sati, preminuo je.

Tijelo je upućeno na obdukciju, a sud i tužilaštvo obaviješteni su o ovom slučaju.

Delirijum tremens, poznatije kao “ludilo pijanaca”, teško je stanje s visokim stepenom smrtnosti usljed oštećenja jetre, mozga i drugih vitalnih organa.

G. D. je uhapšen odmah nakon nesreće u Jakovu, a sud mu je 3. septembra odredio pritvor. Na saslušanju kod tužioca branio se ćutanjem.

U teškoj nesreći povrijeđene su i dvije žene iz drugog automobila.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.