EKSKLUZIVNA ISPOVIJEST

Momak stradale Zeničanke za "Avaz": Naida je bombom ubila i moje dijete!

Sa stradalom djevojkom upoznao se u decembru prošle godine

Piše: D. Pašalić

7.9.2019

Prerano ugašena mladost - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Ni ja ni moja porodica nismo krivi što je Naida Čičak (22) oduzela svoj život i život našeg djeteta.

Kazao je ovo u ekskluzivnom razgovoru za “Dnevni avaz” Sanel Hedžić, momak stradale Zeničanke. On danas živi u Njemačkoj. S Čičak se upoznao krajem prošle godine, a za Novu godinu ozvaničili su vezu.

Kobna svađa

- Sve je bilo lijepo nekoliko mjeseci. A onda su počeli ljubomora, ružno ponašanje… Posvađali smo se kada se počela javljati mojoj porodici, prijateljima. Sve sam tolerirao dok nisam saznao da me prevarila. Tada sam čvrsto odlučio da prekinemo vezu - priča nam Hedžić.

Tvrdi da mu se tragično nastradala Čičak javila nekoliko dana nakon svađe i rekla da je trudna.

- Odmah je otišao kod nje. Pričali smo o svemu. Rekao sam joj da se ne brine, da ću biti uz nju i dijete. Moji nam nisu dali podršku jer je ranije pravila scene… Ali, majka mi je rekla da će, šta god odlučim, biti uz mene - naglašava on.

Odlučio je, uprkos svemu, da ostanu zajedno zbog djeteta. Sve je bilo dobro dok Čičak nije, tvrdi, postavila ultimatum.

- Rekla mi je: “Ili ćeš sada ostati ovdje u stanu, sutra me oženiti i više nikako ne ići kući ili smo završili.” Pokušao sam objasniti da ne žurimo, jer ja ne radim. Nije razumjela. Zato sam ustao i otišao kući - priča on.

Odlazak u Njemačku

Poslije toga, tvrdi, počele su teške i mučne situacije za njega i porodicu, pa je odlučio otići u Njemačku, o čemu je obavijestio Naidu.

- Rekao sam joj da ne bježim od djeteta i odgovornosti, da ću uraditi sve što treba za dijete, ali da s njom ne želim imati ništa. Ali, ona je prijetila da neću vidjeti dijete. Nakon toga se nismo čuli – govori Hedžić.

Vjeruje da se tragedija mogla izbjeći.

- Ne bježim od toga da joj je bilo teško što sam je ostavio, ali ne mogu biti s nekim nasilu. Najvažnije je da se nisam htio odreći djeteta. Uostalom, ona je oduzela i moje dijete – zaključio je Hedžić.

O svemu obavijestili policiju

Stradala Čičak poslala je Hedžićevoj sestri fotografiju bombe i nagovijestila šta planira. O svemu su, kaže, obavijestili policiju.

- Došla je pred našu kuću dvadesetak dana prije samoubistva, navodno da baci bombu. S njom su bila dvojica muškaraca. Sve je prijavljeno u policiji, slike, prepiske. No, rekli su nam da su to dječije igre - govori Hedžić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.