TRAGEDIJA

Osam dana ranije proslavila rođendan: Ilhana Krak objesila se u porodičnoj kući

Ujutro otišla u trgovinu, poslije podne se ubila

Ilhana Krak: Bila je lijepa i povučena. Facebook

Piše: E. Crnkić / Avaz.ba

9.9.2019

Građani Jajca ostali su u šoku nakon vijesti da je jučer u poslijepodnevnim satima u mjestu Barevo samoubistvo izvršila 24-godišnja Ilhana Krak. Djevojka se objesila u porodičnoj kući, a samo prije osam dana proslavila je rođendan.


Riječi hvale


- Možemo potvrditi da su naši službenici u nedjelju u poslijepodnevnim satima zabilježili događaj samoubistva u kojem je vješanjem život oduzela 24-godišnja djevojka Ilhana Krak - rekao je Bare Pršlja, načelnik PU Jajce.

Komšije su je, kako svjedoče, također posljednji put vidjele u jutarnjim satima kako odlazi u trgovinu. Prema njihovim riječima, ponašala se uobičajeno i ničim nije odavala da nešto nije u redu i da bi mogla počiniti tako strašan čin.

Njeni prijatelji za Ilhanu su imali samo riječi hvale. Kažu da je bila izrazito lijepa, pametna i radišna, ali i povučena. Ničim nije odavala da ima bilo kakvih problema.

Živjela je u porodičnoj kući s roditeljima Vahidom i Elvom Krak, dok njen brat, jednojajčani blizanac živi u Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba „Bakovići“ u Fojnici. Od samog rođenja Halid je imao poteškoća u razvoju.


Sutra dženaza

- Srce mi se slomilo, da ti dragi Allah podari dženet. Bila si za mene tu i pamtit ću te na poseban način. Ilhana, prijatelju moj, dao sam sve od sebe. Halal ti bilo od mene sve. Vidimo se nekad - napisao je jedan od njenih prijatelja na društvenim mrežama.

O samoubistvu je obaviješten kantonalni tužilac, a potrebne mjere na kompletiranju događaja poduzeli su policijski službenici OKP PU Jajce.

Dženaza nastradaloj djevojci zakazana je za utorak.


Završila edukaciju

Centar za socijalni rad Jajce i Socijalno-edukativni centar krajem 2015. godine počeli su provođenje javno važećeg programa „Osposobljavanja za pružanje podrške i asistencije osobama s intelektualnim teškoćama“ na području općine Jajce. Jedan od 22 polaznika ove šestomjesečne edukacije bila je i tragično nastradala Ilhana Krak.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.