AVAZOVA PATROLA Ekipa našeg lista provela je noćnu smjenu s interventnom patrolom

“Avaz” sa specijalcima u starom dijelu Sarajeva: Na Bistriku kod mladog vozača pronašli pištolj

S policajcima Benjaminom Sijerčićem i Mladenom Markovićem obilazili smo padinske dijelove Starog Grada

D. Bašić / Avaz.ba

Iako možemo svakodnevno čuti da u glavnom gradu BiH ima dosta kriminala i prekršilaca zakona, sarajevski policajci danonoćno rade kako bi građani bili sigurni. Stalno su izloženi različitim pritiscima jer kriminalci nikada ne spavaju.

Ekipa „Dnevnog avaza“ provela je noćnu smjenu s interventnom patrolom Policijske stanice Stari Grad Sarajevo, Sarajlijama poznatija kao Logavina.

  • Pregledali pištolj

    Pregledali pištolj

    Foto: M. Tabaković


Ulice u mraku

Tuče i drugi sukobi prouzrokovani litrima alkohola skoro pa su svakodnevica, međutim, dolaskom jeseni situacija se mijenja.

Kamera „Avaza“ s interventnom patrolom zašla je u najtamnije ulice, ali i područja gdje se često okupljaju narkomani. Kako u padinskim dijelovima općine nije bilo nikoga, s domaćinima, policajcima Benjaminom Sijerčićem i Mladenom Markovićem, nastavili smo obilazak dalje.

- Ovih dana je poprilično mirno. Kada je kiša, vrlo malo problema imamo, osim subotom, kada dosta ljudi izlazi u provod, mada je i to dosta manje dolaskom jeseni - kazali su nam u razgovoru policajci.

Redom obilazimo starogradska naselja Bistrik, Vratnik, Jarčedoli... Patroliramo i parkinzima, zabačenim i neosvijetljenim dijelovima, ali nikoga ne zatječemo.

  • Oštra kontrola građana

    Oštra kontrola građana

    Foto: M. Tabaković


Prekršajni nalog

Budući da se ništa ne događa, policajci prave punktove, prvo u centru Starog Grada, kod Vijećnice, a potom na Tranzitu i na samom izlazu iz našeg grada.

Na Tranzitu u naselju Bistrik zaustavljaju vozilo u kojem nalaze pištolj. Međutim, u razgovoru s policajcima zaključuje se da momak ima pištolj uz koji ima dozvolu. Policajci su upozorili na način držanja pištolja te pravila korištenja vatrenog oružja.

 Interesantno je da su vozači i putnici bili vezani sigurnosnim pojasom te tako tokom ove noći nijednom vozaču nije uručen prekršajni nalog.

Pretres kriminalaca

Kod Careve džamije naišli smo na ranije policiji poznate kriminalce, gdje smo se zaustavili kako bi ih policajci iz sigurnosnih razloga pretresli. Međutim, ovog puta nisu ništa našli te su ih nakon kontrole pustili.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na