NA LICU MJESTA

Misteriozna smrt: Je li Ferida Omanovića ubio brat Fuad

Još se rasvjetljavaju okolnosti smrti 54-godišnjaka koji je mao je šest-sedam ubodnih rana u prsima

Ferid Omanović uboden u kući: Mještani Gornje dubravice u šoku. D. Pašalić

Piše: D. Pašalić / Avaz.ba

9.9.2019

Inspektori Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srednjobosanskog kantona (SBK) istražuju misterioznu smrt Ferida Omanovića (54) iz Gornje Dubravice kod Viteza, koji je prekjučer u 16.55 sati primljen u Dom zdravlja Vitez, a potom hitno prebačen u bolnicu Bila, gdje je podlegao zadobivenim povredama, ubodnim ranama.


Poduzimaju mjere


Prema riječima Hasana Hodžića, portparola MUP-a SBK, još se rasvjetljavaju okolnosti smrti 54-godišnjaka.

- Na licu mjesta službenici PS Vitez, zajedno sa Sektorom kriminalističke policije, obavili su uviđaj. Poduzimaju se sve potrebne mjere i radnje – kaže Hodžić.

Ekipa “Dnevnog avaza” posjetila je jučer Gornju Dubravicu, gdje smo zatekli vidno šokirane mještane.


Hodžić (desno): Nije bilo problema. D. Pašalić

Svi su komentirali događaj koji se desio u njihovom komšiluku. Navodno je, tvrde mještani, Ferida ubio njegov brat Fuad. Prema riječima mještanina Nihada Z., policija je dva dana u ovom mjestu.

- Policija neće da kaže ništa, kriju informacije. Cijelu noć su bili tu. Ferid je bio psihički bolesnik. Čuo sam kroz priče da je imao problema s bratom. Navodno je imao šest-sedam ubodnih rana u predjelu prsa, tako da sumnjam da je samoubistvo – govori nam on.


Uzrok smrti


I ostali mještani koje smo zatekli na ulici pričaju da sumnjaju u priču da je Ferid sam sebe mogao ubosti više puta. Svi su čuli i sumnjaju da je njihov komšija ubijen.

Nakon obdukcije, koja je naložena za danas, bit će poznat i zvaničan uzrok smrti, odnosno je li riječ o ubistvu ili samoubistvu.

Saznajemo da je stradali Omanović zadobio ubodne rane hladnim oružjem, odnosno tupim predmetom koji služi za pravljenje korita.


Svi smo u šoku

Mještanka Gornje Dubravice Dika Hodžić priča nam da je Ferid Omanović psihički obolio, ali da nisu imali problema s njim.

- Svi smo u šoku otkako smo čuli šta se desilo. Bio je fin čovjek, ali je imao PTSP. Uglavnom, nas nije dirao niti je ikad bilo problema. Strašno je šta se desilo - govori ona.


Pronađena droga

Za vrijeme pretresa kuće Omanovića policija je pronašla određenu količinu droge, zbog čega je, saznajemo, uhapšen Feridov brat Fuad.

- Prilikom uviđaja, policijski službenici pronašli su određena narkotička sredstva, zbog kojih je uhapšena jedna osoba – kaže Hodžić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.