PRIJEPOLJE

Huligani siju strah u Sandžaku: Fudbalera Emira Hamzića poslali u bolnicu, sada metalnim šipkama napali mladiće

Đorđe Drobnjak (23) i Eldar Kozica (23) zadobili povrede glave, vrata i leđa

Kafić ispred kojeg se dogodio incident. Večernje novosti

Avaz.ba / Večernje novosti

9.9.2019

U subotu sat poslije ponoći ispred kafića „San Marko“, nedaleko od centra Prijepolja, bez ikakvog povoda, grupa huligana pretukla je metalnim šipkama dvojicu mladića - Đorđa Drobnjaka (23) i Eldara Kozicu (23). Tom prilikom Drobnjak i Kozica zadobili su povrede glave, vrata i leđa.

Povrijeđene je vlasnik kafića odvezao do bolnice, gdje su im sanirane povrede. U grupi napadača bili su isti oni mladići koji su nedavno u Prijepolju krvnički pretukli fudbalera Polimlja Emira Hamzića. Hamzić je iz te tuče jedva izvukao živu glavu.

O napadu na dvojicu 23-godišnjaka policija se nije zvanično oglašavala. Prema nezvaničnim informacijama, napadači su uhapšeni i određeno im je zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti izvedeni pred tužioca.

Mladiće su od težih posljedica spasili gosti i vlasnik kafića. Očevici događaja kažu da su prebijeni mladići sjedili u kafiću i većinu vremena razgovarali između sebe i da nisu pili alkohol. Međutim, kada su krenuli napolje, sačekala ih je grupa od nekoliko momaka, koji su ih napali bez povoda.

Ono što ostaje nejasno i što brine sve stanovnike grada na Limu jeste kako je moguće da su se višestruki prijestupnici, koji su život ugrozili fudbaleru Hamziću, ponovo našli na slobodi, gdje siju strah gradskim ulicama.

Inače, Đorđe Drobnjak je sin uglednog prijepoljskog ljekara i direktora Opće bolnice Zorana Drobnjaka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.